A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Golf i Sunne

Golfmästerskap i Sunne Golfmästerskap i Sunne

2019-09-15 Vi var fyra förväntansfulla golfare som åkte i väg för att spela Riksmästerskapet i golf på Sunne GK i Värmland. Två medlemmar från PRO Visby Lisbeth Gränsmark, Birgitta Gustavsson och två från PRO Hoburg Rolf Zachrisson, Per-Åke Ekelöf. Tidigt på onsdags morgon avfärd med båten till Nynäshamn och sen direkt till Sunne GK dit vi anlände strax före fyra på eftermiddagen. När vi kom till Karlstad, där solen alltid lyser, lyste den med sin frånvaro och det regnade ända till Sunne. 

Vi studerade banguiden och kontrollerade starttider både för torsdagen och fredagen över  en kopp kaffe. Sen var det dags att uppsöka vårt hotell på Ulvsby herrgård, Länsmansgården. Frukosten och mat serverades i huvudbyggnaden där det även fanns en mindre utställning om Selma Lagerlöf. 

På torsdag var det dags för det individuella spelet, Rolf och Per-Åke gick ut på förmiddagen i solsken Birgitta och Lisbeth startade senare på eftermiddagen. I slutet på speldagen kom det en rejäl regnskur med lite hagel för Birgitta och Lisbeth. Natten till torsdag kom det tjugo m/m regn på banan och alla bunkrar var ur spel och väldigt blött på banan vilket gjorde den svårspelad. Banan var också väldigt kuperad med många raviner och vattenhål o diken. Luriga greener med mycket lutningar där det dock rullade på bra. 

Ingen av oss gjorde några bra resultat men vi hade trevligt i våra bollar. Efter att alla kommit in var det prisutdelning och därefter kamratmiddag för cirka åttio personer på golfrestaurangen. Tidigt avslut för oss efter en kort stunds samling på grabbarnas hotellrum gick vi trötta till sängs. 

På fredagen var det lagspel där vi alla fyra spelade i med i laget. Spelet var inte heller i dag på topp. Bunkrarna var i spel men resultatet var inte någonting att skriva hem om och placeringarna måste förbättras. Ingen av våra lagmedlemmar verkade ha lärt sig av dagen innan. Någon lunch och prisutdelning blev det inte för vår del då vi hade fem timmar bilresa till kvällsbåten från Nynäshamn. 

Birgitta o Lisbeth tackar PRO distriktet o PRO Visby för god sponsring.

Rolf o Per-Åke tackar PRO distriktet o PRO Hoburg för god sponsring.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.