A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO ÖSTRA-TELERINGEN

      

  Teleringen

 

”Ett utdrag ur boken ”Televerket och vi”.

Allra första gången tanken på någon form av förening för telefonister efter pensioneringen kom upp på Ingrid Molitors avskedskaffe på våren 1978. Att nå alla dessa som slutat var ett problem men hjälpen kom genom Gudrun Björkbom som fick fram en gammal s.k. ”STAT” där avgångar från 1964 fanns. Nu blev det ett ringande. Många blev intresserade och det beslutades att annonsera ett möte. Ett anslag sattes upp i ”Slussen”.

 23 st kom och vi bestämde att medlemsavgiften skulle vara 10 kr. Nu blev det ett telefonerande till personer och inrättningar som kunde hjälpa oss att bilda en förening. Till slut så hittade vi PRO och där var alla välkomna oberoende av f.d. fackföreningstillhörighet och vi blev en fristående förening inom PRO den 1/1 1980.

På en Danmarksresa där 13 medlemmar deltog döptes föreningen till TELERINGEN.

Den första styrelsen bestod av: Ordf. Maj Carlsson, sekr. Ingrid Molitor, Kassör Berit Ohlson, studie- och reseorganisatör Ulla Hallbäck.

Kamratföreningen Teleringen var från början en förening  för pensionerade telefonister och även de som någon gång har jobbat på Televerket som telefonister är hjärtligt välkomna.

Men nu har tiderna förändras, medlemsantalet i föreningen minskar så nu är alla välkomna oavsett deras tidigare yrke.

En grupp inom Teleringen heter TELEKNALLARNA som anordnar olika promenader inom Göteborg.

Promenaderna finns under rubriken Sommaraktiviteter. 

1 januari 2019 blev namnet ändrat till PRO Östra-Teleringen. Vi hoppas att fler medlemmar från PRO Östra kommer över till PRO Teleringen.

 

Jag vill bli medlem nu >>

Vad är PRO? PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Läs mer om PRO >>

PROpensionätet Vill du vara med i vår mötesplats på internet, PROpensionätet? Där diskuteras allt mellan himmel och jord. Titta in på fliken ovan, där du också kan anmäla dig.

Titta på Pensionätet >>

Senaste nytt hittar du alltid på www.pro.se. Där kan du även läsa mer om PRO och om vad vi gör.

Kontaktuppgifter: PRO Göteborg Olof Asklunds gata 6-10 OBS! Ny telefon och besökstid: måndag-fredag kl. 08.00-11.30 samt 12.30-15.00 Tel: 031-42 07 60, Fax: 031-42 13 45 E:post: pro.goteborg.pro@telia.com

PRO ÖSTRA-Teleringen önskar alla medlemmar en riktigt GOD GUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

 

Aktuellt från Teleringen

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.