A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Kultur

Vad är "Kultur"?

Kultur får en människa att le och må bra.

Vad står begreppet kultur för? Det är ett väldigt stort område, man kan enkelt uttryckt säga att kultur är allt som en människa gör. Men det blir ju väldigt luddigt. Man kan också säga ”Levnadssättet hos ett helt samhälle”. Man talar ibland om ”Kulturfolk” och ”Kulturarv”.

En annan del i begreppet Kultur är människans skapande och kreativitet så som konst, litteratur, musik, teater och film, så kallade kulturaktiviteter. Tv och tidningar framställer ofta kultur i sammanhang med god mat, fint vin, klassisk musik eller konst. Forskning har visat att människor som antingen konsumerar eller utövar kultur har roligare i livet och har en bättre hälsa.

Kultur är också att odla ett intresse, som t ex samla frimärken, idrotta, dansa, odla….

Det finns de som påstår att ”Allt är politik”, sant eller inte, men man kan lika gärna säga att ”Allt är kultur”.

Här ska jag som Kulturombud inspirera och informera om olika kulturella aktiviteter för Lergökens medlemmar. För att kunna göra detta är jag tacksam för om du talar om vilken kultur just du tycker är intressant! Hör därför av dig, just dina synpunkter är avgörande för hur bra den här sidan kan bli.

 

Här till vänster kommer det att finnas ett antal rubriker, det kommer att fyllas på med nya undan för undan. Saknar du något – hör av dig.

Kurt Alfgården

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.