A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Krydda livet med resor

Båtkryssning PRO:s resor är populära. Just den här bilden är tagen under en båtkryssning.

En av fördelarna med att vara medlem i PRO är att i sällskap med likasinnade kunna bege sig ut resor utan att få alltför stora hål i plånboken.

2019-04-29 Här har vi försökt samla information om de resor som är aktuella för oss i PRO Valbo. Notera att PRO på riksplanet också har ett rejält utbud av resor.
En grundregel är att man senast två veckor före resan ska anmäla till resekommittén att man vill delta. PRO Valbos resekommitté är trion Lisbet Jonsson, 070-9788298 l.jonsson1945@gmail.com, Conny Lindberg, 070-6352355 torconlin@gmail.com, och Agnetha Björkman, 070-5634291 bjorkmanagnetha@gmail.com.

LISTAN UPPDATERAD DEN 24 FEBRUARI 2020

* Vin- & matmässa den 7 mars i Örebro: Få inspiration till nya rätter och ingridienser. Pris 495 kronor. Du kan köpa dryckeskuponger på plats, 100 kr för 10 stycken. Smakar du choklad eller delikatesser kan du betala kontant.

* Romprovning den 6 april. Du tar dig själv till Forsbacka Värdshus, där du kan välja om du bara äter lunch (75 kronor) eller provar olika romsorter (sprit, inte fiskägg!) först för att sedan äta lunch, allt för 325 kronor. Även hem får du ta dig för egen maskin.

* Endagsresa Kapellskär 27 april: Buss till fartyget, mat och dryck kan du få på Rosella, en Viking Line-båt. Pris 270 kr. Blir vi fler än tio anmälda sjunker priset, Passa på, en lättsam resa över dagen!

* Hälsingland 5 maj: Buss, kaffe, besök på Ljustorget (Sveriges största butik för stearinljus), Järvsö gårdsbageri (lunch på årets fikaställe 19/20) och Lill-Babs museum. Kaffe på vägen hem i Tönnebro. Vi startar 8.00 från Resecentrum och är tillbaka kl 19.30 på kvällen. Pris 650 kr.

* Kryssning med Babsan 7-8 maj: Glitter och glamour! Följ med på resan som är för oss 60+:are. Babsan är med på en del av resan men det finns flera artister under båtresan. Detta är en speciell resa! Anmäl dig snarast, det är inte många platser kvar. 3-rätters ingår, hytt på våning 7-9. Boka snarast! Pris 1.195 kr.

* Nostalgimuseum den 26 maj. Påminn dig om det gamla du glömt på muséet som ligger i Strömsholm i Norduppland. Vi besöker även Strömsholms bruk. Under dagen blir det lunch på Löfwsta bruk och senare kaffe förstås. Pris 530 kronor.

* Kryssning till Visby 4-5 juni: En Birka-kryss med buss, båt, hytt och buffé från 450 kr. Tillägg för annan klass på hytt förstås och annat ni vill ha. Buss från Gävle 12.30. Pris 450 kr.

* Dalaresa den 8 juni: Du får veta mer om vad som finns bakom Dalarnas fasad. Vi åker till Siljan och Orsasjön, och för den som vill blir det guidad visning på Zornmuséet. Lunch och två fika ingår. Pris meddelas senare.

* Birkakryss till Visby den 2-4 juli: Här kan ni åka med Cinderella, Viking line. Upplev Visby och ev. annan utflykt under dagarna. I A-hytt. Pris 2.670 kr.

* Skokloster med båtresa den 7 juli: Bussen går till Uppsala, sedan blir det båtresa med M/S Carl Gustaf med lunch på vägen till Skokloster. Där finns tid till att se på slottet med mera. Efter båtresan hem fikar vi på Odinsborg i Gamla Uppsala - en upplevelse i sig. Pris 850 kronor.

* Flygmuséet på F15 den 5 augusti: Här kan man få veta det mesta om flyg i Sverige. Vi fikar i Söderala på Erik Andersgården, en världsarvsgård. Lunchen blir på Albertina i Skärså, där det även blir underhållning. Pris 740 kronor.

* Trollharen den 14 augusti: En resa över kvällen till Trollharen, ett gammalt fiskeläge. Vi åker från Forsbacka kl 17.00 och är tillbaka ca 21.00. Då har vi hunnit med att äta middag och få en riktigt bra underhållning! Pris kommer senare.

* Höga Kusten 17 augusti, tre dagar: Här en skön båtresa med Birka till bland annat Mannaminne och Ulvön samt Bönhamn med sitt gamla kapell från 1658. Fri buss! Boende på hotell i Härnösand. Boka före den 29 februari direkt till Perssons buss. Pris 2.750 kr.

* Sparesa till Pärnu, Estland, den 24 augusti, åtta dagar: En dryg vecka med upplevelser och behandlingar som ni beställer efter lust och behov. Pärnu blev kurort redan 1839, och har fullt utbyggda spa-anläggningar. Här kommer ni att trivas med allt från mat och behandlingar till omgivningar. Pris 5.995 kr.

* Skaldjurskryssning den 7 september: En populär kryssning, blir snabbt bokad... Om du inte vill ha skaldjur, kan man få en 3-rätters i samma restaurang (OBS - ej för alltergiska mot skaldjur). Pris 710 kr.

* Skördefest Åland 18-19 september: Öppet hus på gårdar på ön! Mat och buss. Pris ca 1.300 kr.

* Julbordskryssning 1 december: Nu kallas det "Vintersmak". Birka kryssningsbåten är vackert dekorerad med vintermotiv och naturligtvis massor med god mat! Buss, mat, hytt, frukost. Minst 20 anmälda krävs för att resa ska bli av. Pris 590 kr.

Ulf Lindman

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.