A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vilket land har en flagga som inte är fyrkantig?

PRO-vetarnas Hälsingefinal

Den och 32 lika kluriga frågor fick lagen i PROs allvetartävling som genomfördes i Smyrnakyrkan i Edsbyn torsdag den 25 april. Det var Hälsingefinalen som avgjordes och alla sex PROs samorganisationer i Hälsingland hade i uttagningstävlingar var och en fått fram ett tremanna-lag som skulle försvara deras färger. Den som vinner tävlingen är Hälsinglands lag i distriktsfinalen.

PROs allvetartävling har genomförts under många år och i varje samorganisation, läs kommun, genomförs uttagningar där vinnande lag går till landskaps final, därefter till distriktsfinal, och därefter till regionsfinal för att sedan hamna i en riksfinal som genomförs någon gång i höst. 2018 vann ett lag från Arvika. Bäst i Gävleborg var ett lag från Bollnäs-föreningen.

2019-04-25 Ett knappt 100-tal pensionärer från föreningar i Hälsingland hade kommit för att lyssna till musikunderhållning, få lite gott kaffe med tilltugg, och framför allt för att se en spännande landskapsfinal. Det var 10 olika ämnen med 3- 4 frågor vardera som lagen hade att fundera över.

Musik på durspel

Evenemanget inleddes med att DurDuon bjöd på musikunderhållning, med som namnet säger, musik på durspel. Harriet Arvidsson och Ola Dunderberg höll i durspelen och med ackompanjemang av Kenneth Lindberg på bas och Per Arne Karlsson på trummor, framförde de ett tio-tal sköna och medryckande låtar, allt från Inbjudan till Bohuslän till La Paloma. Allt med bravur och proffsigt utförande.

PRO-vetartävlingen

Efter en paus där alla fått kaffe och skink-klämma tog tävlandet vid. Med den pondus som mångårig erfarenhet ger ledde Sven-Erik Jansson tävlingen tillsammans med Sonia Larsson. Lars Norlander svarade för resultatredovisningen.

Från Ljusdals samorganisation var det Ljusdalsföreningen som representerade med Eva Wachenfeldt, Sören Bergvik och Kjell Svensson som deltagare.

För Nordanstig var det laget från Gnarp-Jättendal som representerade med Britt Åslin, Birgitta Sedin och Anna-Märsa Pohjolainen.

 I Hudiksvall var det Hudikföreningen som hade det bästa laget och där ingick Björn och Inger Molin och Börje Larsson.

 Lagen från södra Hälsingland kom från Söderala /Marma med deltagarna Inga Kronlund, Eva Elsnert och Ulf Karlsson,

Bollnäs föreningen representerade med laget som vann distriktfinalen 2018 och där ingick Inger Bergström, Anna-Stina Westergren och Allan Larsson.

Hemmalaget från Ovanåker slutligen bestod av Margareta Jonsson, Britt Edvinsson och Bengt Bengtsson.

Efter en timmes intensiv och spännande tävling stod Bollnäslaget som segrare och kommer nu att representera Hälsingland i distriktsfinalen. De vann med 5 poängs marginal före Nordanstig, tätt följda av Hudiksvall. Vem Bollnäs får möta i distriktsfinalen är i skrivande stund oklart.

Från PRO Ovanåker säger vi grattis och önskar Bollnäs-laget lycka till i det fortsatta tävlandet.

Pausmusik

Det var inte bara DurDuon som bjöd på musik. När publiken anlände och tog plats inför dagens event bjöds vi på vackert välljud från Lilian Forsman på piano. Gamla evergreens i arrangemang anpassade för pianobar stod på repotoaren och under allvetartävlingen fortsatte hon att spela, dels för att underhålla publiken under lagens betänketid och dels för att de vackra pianotonerna skulle göra att lagen inte skulle höra varandras diskussioner inför att frågorna besvaras.

Om någon undrar vilket svaret är på frågan i rubriken så är det Nepal.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.