A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmöte med julbord

Årets sista månadsmöte bjöd ett drygt hundratal medlemmar i PRO Ovanåker på julbord. Lucia kom också på besök i form av ett gäng underbart charmiga barn från förskolan Noten. Sång och musik och de vanliga lotterierna ingick också i programmet.

2018-12-12 Under eftermiddagen höll PRO Ovanåker sitt sista månadsmöte för 2018. Det bjöds på ett överdådigt julbord med lax, sillar, skinka, leverpastej, sylta, prinskorv, Janssons frestelse, köttbullar och allt annat som hör till ett julbord. Tack till Svensk cater i Söderhamn och Coop Edsbyn som levererat allt till ett bra pris. Ett stort tack också till kvinnorna i kökskommittén som lade ner sig själ och många timmar på att duka och lägga upp maten snyggt och aptitligt.

Innan vi fick hugga in på julbordets delikatesser besökte Lucia mötet. Barn i åldern 3 - 5 år från förskolan Noten kom gestaltande Lucia, pepparkaksgubbar och tomtar och sjöng de kända jul- och luciasångerna på ett sätt som knappt lämnade ett öga torrt. Bland kommentarerna runt borden hördes det på edsbymål kända "mään vad tjöne och behändige ungär å då". Vi har valt att inte visa några bilder på Luciatåget då vi inte haft någon möjlighet att få barnens föräldrars samtycke till att hamna på vår hemsida.  

Sedan barnen under starka och långa applåder återvänt mot sin förskola tog duon Birger och Sture över underhållningen. Med några gamla, härliga låtar till gitarr, lite munspel och ett par historier som lockade till många skratt, klarade de galant den lite otacksamma uppgiften att ta över efter barnens luciauppträdande.

Sedan var det då dags att stilla de kurrande magarna med julbordets läckerheter. 

Efter att vi avslutat julmiddagen med ris a la malta och en kopp kaffe, underhöll sedan Birger och Sture med ytterligare några låtar innan kökskommitténs medlemmar uppvaktades med presenter för sina insatser under eftermiddagen och under hela året 2018. Hemming Backman uppmärksammades också för att under året ha sålt PRO-lotter till ett värde av 75 - 80.000 kr. Ordföranden och vice ordföranden fick också ta emot ett synbarligt tack för det arbete de lagt ner under året.

Efter att ha genomfört dragning på det lotteri som hållits under eftermiddagen tackade ordförande Roger Torvidsson för dagens möte och för hela årets verksamhet och önskade alla en God Jul och ett Gott Nytt år.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.