A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Höstmöte 2018

Höstmöte med verksamhetsplan och budget, svensktoppsklassiker och information om benskörhet.

2018-11-25 Onsdagen 14 nov höll PRO Ovanåker årets höstmöte i Smyrnakyrkan. Nygamle ordförande Roger Torvidsson hälsade alla medlemmar välkomna.

Höstmötet avhandlade verksamhetsplan och budget. Medlemsavgiften för 2019 fastställdes till 260 kr. 190 kr går till PRO-riks, Gävleborgsdistriktet får 45 kr och vår förening 25 kr. Efter mötesförhandlingar underhöll PRO kören med gamla svensktoppsklassiker. Vi serverades sedan goda mackor och kaffe.

Efter fikat välkomnades Catrin Ivarsson, osteoporossköterska vid hälsocentralerna i Bollnäs och Ovanåker. Catrin höll en mycket uppskattad föreläsning om osteoporos, dvs benskörhet. Vi fick lära oss om vad som orsakar detta och vad man själv kan göra för att förebygga benskörhet och hur vi kontaktar vården för diagnos och eventuell behandling.

Catrin betonade bland annat vikten av fysisk aktivitet med fokus på träning av styrka och balans, rätt kost och att vi är observanta på risker för fallskador i vår närmiljö. Många läkemedel utgör en vanlig risk för fall och fallskador.

Efter den ordinarie lottdragningen avslutades höstmötet av ordföranden som även påminde om anmälan till Julbord vid månadsmötet 12 dec i Smyrnakyrkan.

 

Läs gärna mer om benskörhet på 1177.se

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.