A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Möte 2019-03-19

Onsdagen den 13 mars 2019 besökte PRO-gruppen Hofors HC, senaste besöket var i december 2018. Projektet för HC slutade vid årsskiftet och vi ville veta hur det fungerar nu. Region Gävleborg hade verksamhetsplanering i 2 dagar, vilket gjorde att vi inte fick träffa verksamhetschefen för Hofors HC, Jörgen Tranevik. I hans ställe deltog vårdenhetschefen Anne-Lie Sohlborg.

 

Enligt Anne-Lie var det "just nu" riktigt bra med personal. 5 läkare är timanställda med olika långa avtal, diabetesläkaren Lars Hedlund fortsätter att vara här 2-3 dagar/månad. En ny kvinnlig läkare från Göteborg har också skrivit avtal med HC. Sammanlagt är det 8-10 läkare som arbetar på HC under olika tider. En sjuksköterska har anställts, han heter Gabriel Lärkefjord och kommer från Valbo. Han har en vidareutbildning i medicin.

 

Vi tog också upp tillgängligheten på telefon, arbete pågår hela tiden för att förbättra den. I genomförd medarbetarenkät fick HC bra betyg av sina anställda. Tragisk är att flera i personalen fått hot om våld och detta har man i ledningen tagit på allvar och personalen har försetts med larm. Tråkigt att det ska bli så här, år 2019. HC arbetar också för en central mottagning för Astma-Cool patienter i Sandviken. Första april flyttar Företagshäslovården in i de lediga lokalerna som finns på HC. 

 

Nästa möte blir den 9 septemeber 2019 och då hoppas vi få träffa nya verksamhetschefen.

 

Vid pennan:

PRO Hofors Samorganisation 

genom Lilian Persson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.