A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om PRO Lima

Historik
År 1973 den 23 november på Sörnäs Pensionat bildade ett 20-tal pensionärer från Lima-Transtrand en pensionärsförening med namnet Lima-Transtrands Pensionärsförening. En pådrivande person för bildande av en förening var Lennart Larsson, Blästheden.En interimsstyrelse med ordförande Rö-Valfrid Persson Husom, kassör Robert Westerberg,sekreterare Rut Mickels Husom, vice ordförande Arne Andersson Sälen och studieledare Karin Risbrink.

År 1975 bildade Transtrand egen förening och Lima ändrade namnet till Lima Pensionärsförening.

Läs mer!  

Aktuellt från Lima

  • Ny sida

    2019-09-16 34 Pro medlemmar från Lima/Rörbäcksnäs hörsammade inbjudan från Pro Venjan den 12/9-19 för den årliga Gränsträffen. Vi välkomnades av underhållning redan ute vid entre`n .Tipspromenad, lekar, utsökt god mat, kaffe o kaka. Delar av dragspelsklubben fortsatte underhållningen från scen. Pro Lima tackar för en trevlig eftermiddag.

    Läs mer
  • Dagstur

    2019-06-13 Ett 70-tal Pro:are från Lima gjorde en dagstur den 12 juni 2019 upp till Mobergskölen, där bygget av Scandinavia Mountain Airport är i full gång. Kommer att bli en av Europas modernaste flygplatser, med en landningsbana på 2.500 meter. Anders Bjernulf guidade och gav en detaljrik information om hela händelseutvecklingen fram till dags dato, som var väldigt spännande att höra. Öppet Hus den 7/9 och invigningen blir den 22/12 detta år. Bussen tog oss vidare till Ingvallhögen, 5 km väster från Rörbäcksnäs och 400 meter från norska gränsen. Ett sommarviste numera, men där har utspelats mycket under kriget på 40-talet. Anna-Britta, hennes man Pelle med några medhjälpare hade dukat upp förplägnader till oss som var mycket uppskattat. Anna-Britta som bott där under sin uppväxt hade mycket att berätta om stället. Vi gick tipspromenad, kastade pil och hade allsång under ledning av Tore Lispa på dragspel. Ett STORT TACK till värdparet som ordnat så trivsamt trots kylslaget väder.

    Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.