A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Hemlig resa

2019-05-19 Årets hemliga resa gick till Ängelsberg. Vi startade vid PRO-gården kl. 9.00 och ca 50 förväntansfulla medlemmar steg på bussen. Det gissades vilt utefter vägen vart vi var på väg, ingen gissade dock rätt. Färden gick mot Norberg och på väg mot Ängelsberg passerade vi det stora området som härjades av en skogsbrand 2014, lite skrämmande att se hur en brand kan ödelägga så stora områden.

Framme vid Ängelsberg fick vi medtagen fika med mackor och en kaka. När vi fikat klart steg vi på färjan över till Oljeön där vi fick en guidad tur. Oljeön är sveriges första oljeraffinaderi. Fabriken byggdes i slutet av 1860-talet men brann ner vid åsknedslag, 1875 byggdes den nya fabriken, råoljan importerade i huvudsak från USA och fraktades med pråm uppför Strömsholms kanal. 1927 lades produktionen ner då det inte längre bar sig.

Vi hade ett underbart fin väder hela tiden och efter den guidade turen som tog bortåt en timme blev det lunch på en restaurang i närheten. Efter lunchen var det dags att stiga på bussen igen för vidare färd nu till Norberg och Elsas Konditori, ett känt och populärt utflyktsmål, gott fika och gott bröd. Under fikastunden genomfördes en tävling där vi skulle svara på frågor om olika växter. Alla var glada och nöjda när vi steg på bussen igen för hemfärd. En mycket lyckad dag tyckte alla som var med, vi ser fram emot fler sådana. Och ett stort tack till dem som ordnat allt kring resan.

   
     
   
     
     
     
     
     
     

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.