A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Påsksupé

Bild från Påsksupén i Sockenstugan, Enviken

2019-04-20 PRO Enviken bjöd in till stor Påsksupé askonsdagen i påskveckan. Tillställningen var förlagd till Sockenstugan i Enviken, och som vanligt var det fullt hus. Det är samma visa varje år. Påsksupén blir fulltecknat och alla som vill vara med får tyvärr inte plats. Det är svårt att hitta lokal i lilla Enviken som kan ta emot över etthundra personer. Men de som hade turen att komma med fick uppleva en påsksupé med massor av god mat som gänget i köket hade dukat fram. Allt som traditionen bjuder av påskmat och en hel del till fanns på borden.

Kören Samklang startade upp festligheterna som påskkärringar och gubbar och tågade in i festmatsalen med ett knippe sånger som Det är våren. samt flera välkända melodier. Matgästerna bjöds även på solosång av vår gitarrist Ryno Erikols, som framförde Skänk en slant till en fattig speleman.

Så var det då dags att inta buffébordet med alla läckra rätter och förse sig av såväl sill som Janssons frestelse, ägg, skinka, ”röror”, bröd o smör mm. Att deltagarna var nöjda med vad som bjöds kunde helt klart konstateras efter alla nöjda tillmälen.

Efter maten bjöds det åter på musikunderhållning av föreningens egen orkester, som har många populära musikstycken på sin låtlista.

Efter all mat och musikunderhållning var det dags för en välsmakande kaffetår med dopp. Eftermiddagen avslutades med dragning av lotterier med mycket påskgodis på vinstlistan.

Vår reseledare Siri tog tillfället i akt och gjorde reklam för resor under sommaren. Sixten avslutade med att önska alla medlemmar en Glad Påsk och på återseende vid nästkommande aktivitet i maj.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.