A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Kolbulleträff i Dådran

PRO Envikens spelemän PRO Envikens spelemän

Onsdagen den 12 juni genomfördes årets Kolbulleträff i Dådran.

2019-06-15 Envikens PROare hade i enlighet med vad traditionen bjuder mött upp till årets Kolbulleträff i sköna Dådran. Vädergudarna var ej på bästa humör inför dagen och levererade inte det fantastiska försommarväder som oftast mött oss i Dådran. Årets festligheter fick därför avnjutas i Dådrans bystuga.

 

Som vanligt när det bjuds på kolbullar ställer ett stort antal medlemmar upp för att avnjuta kolbullar med lingonsylt. Tilllagning av kolbullarna gjordes på kolgrill, utomhus och på speciella stekpannor med långa skaft. Det blev en mäktig uppgift för de som  tog plats vid grillen, när omkring 100 kolbullar skulle gräddas till en hungrig skara.

 

Efter välsmakande kolbullar bjöd föreningens musiker och sångare, för dagen uppklädda i gamla kläder, på sång och musik i form av bl a Dan Anderssons dikt Gunnar Vägman och Helgdagskväll i timmerkojan samt ytterligare några gamla goa låtar.

Efter god mat, sång och musik måste förstås en kopp kaffe avsmakas med dopp till. En programpunkt som alltid finns på dagordningen är dragning av försålda lotter och så även denna dag. Det är alltid trevligt att få gå hem med en liten vinst.

 

Till slut återstod bara att göra reklam för följande aktiviteter under sommar i trakten av Enviken.  Ordföranden Sixten tackade alla som ställt upp och hjälp till för att göra dagen till en trevlig tillställning, samt önskade alla en trevlig sommar och på återseende vid nästa evenemang.

 

 

 

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.