A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om föreningen

PRO MJÄLGA-ÖSTERMALM

Bild av Centrumfontänen i Borlänge Borlänge centrum

Vi är en förening med cirka 400 medlemmar. Fördelen med en lagom stor förening är att man lätt kommer i kontakt med varandra. En av föreningens viktigaste uppgifter är att bevaka samhällsutvecklingen samt skapa opinion för frågor som berör pensionärernas intressen. Till exempel den ekonomiska tryggheten, boendet, sjukvården och omsorgen. Vi gör det som en stark partipolitisk obunden organisation där såväl medlemmar som personal inom institutionen har stora kunskaper om hur de äldres tillvaro ser ut.

PRO Mjälga - Östermalm  bildades den 1 mars 1979 efter det att föreningen PRO Borlänge delades upp i mindre enheter för att mer effektivt kunna nå ut till alla medlemmar. Föreningen flyttade då in i en större villa på Dalagatan 8. För att maximalt utnyttja denna villa flyttade kommunens anhörigvårdare in på våren 2008. Men deras aktiviteter ökade likaväl som våra. Detta gjorde att vi den 14 september 2010 flyttade in i en kontorslägenhet på 170 kvm vid Sveagatan 15.

PRO "riks" är en ganska gammal förening. Under brinnande krig 1942 bildades - Sveriges Folkpensionärers Riksförbund. Så kom rörelsen att heta fram till 1965 då namnet ändrades till Pensionärernas Riksorganisation - PRO.

I Borlänge bildades Sveriges Folkpensionärers Riksförbund 1945 och 1979 delades föreningen alltså upp i flera självständiga mindre föreningar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.