A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmötet 27 mars inställt!

 

Uddevalla kommun har med anl av coronavirusets spridning beslutat om besöksförbud till bl a äldreboenden. Därför kan vi inte hyra Skogslyckehemmets aula för vårt månadsmöte.   

Tisdagsmötena inställda tills vidare.

Vårresan den 16 april är inställd.

Alla övriga aktiviteter är också inställda.

Vi återkommer med info om och när vi kan återuppta verksamheten.

 

Vår lokal och expedition är öppen på tisdagarna kl 9-12.
Ordf Håkan Magnusson brygger kaffe och bjuder dig på en kopp om du vill komma in och prata lite.

 

- Om du vill förstora bild eller text på skärmen, gör så här: Tryck på Ctrl-tangenten och scrolla med musen -  

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 Pensionsmyndigheten varnar för blufföretag som vill komma över dina personuppgifter

Pensionsmyndigheten har inget samarbete med varken City pension, Livia Pension, Pensionsförmedlingen eller Pensionsförening. Myndigheten uppmanar dig att INTE logga in med ditt BankID när någon du inte känner eller litar på uppmanar dig till det.

 "Vi vill därför varna för att i kontakt med City Pension, Livia Pension, Pensionsförmedlingen, Pensionsförening eller någon annan aktör du inte litar på, använda någon form av bankdosa eller e-legitimation", skriver Pensionsmyndigheten.

Det är bland annat via Facebook som bedragarna skickat länkar som de försöker få folk att klicka på.

Det är till Pensionsmyndigheten du ska vända dig till i frågor om din allmänna pension eller om du vill ansöka om pension eller andra förmåner som handläggs av Pensionsmyndigheten. Det gör du genom att använda deras e-tjänster eller kontakta dem på telefon. 

Du kan läsa mer om nyheten på Pensionsmyndighetens hemsida.

 

Årsmöte 28 februari

Inför en absolut fullsatt aula (105 medlemmar) hölls vårt årsmöte. Ordförande Håkan Magnusson hälsade alla välkomna därefter hölls parentation över de medlemmar som avlidit sedan förra årsmötet. Efter en tyst minut spelade Yan Gregner Dagen är nära av G F Händel.

Mötet ajournerades och vår sånggrupp Glädje och Lust bjöd på ett underhållande program under ledning av Greger Nordfeldt varefter semla och kaffe serverades. 
Mötet återupptogs och Lennart Johansson valdes enhälligt till mötesordförande. Lena Augustsson fick förtroendet att föra årsmötesprotokollet.

Den innehållsrika verksamhetsberättelsen fastställdes, likaså balans- och resultaträkning. På revisorernas förslag beviljades styrelsen ansvarsfrihet för år 2019. Mötet beslutade enhälligt att föreningen inte betalar kostnader som uppstår i samband med föreningsaktiviteter. Varje deltagare ska stå för sina egna kostnader.
Så vidtog val: Håkan Magnusson omvaldes till ordförande på två år och Kjell Bark omvaldes likaså till studieorganisatör på två år. Övriga val redovisas under resp flik här ovan.

Mötet avslutades med utdelning av blommor till mötesfunktionärer m fl.  Efter årsmötets formella avslutning blev det lotteridragning.

Årsmötet i bilder:

Barbro från serveringskommittén pustar ut  Alla lotter såldes idag

Absolut fullsatt!  Anita och Ewa  Delar av vår härliga sånggrupp

Yan Gregner spelade vid parentationen  Gullvi - vår bästa lottförsäljare

Lena - mötessekreterare  Lennart, som höll i klubban idag och Håkan, vår omvalde ordförande

 

Årets första månadsmöte 31 januari 2020

Det blev som vanligt en glad och härlig stämning när nära 100 PRO-medlemmar samlades i Skogslyckehemmets aula. Bertil "Beson" Svensson och vår egen Greger Nordfeldt stod för kvällens underhållning. Glada, svängiga dansbandslåtar och lite mer rockiga toner lockade till både  stamp och klapp hos publiken som ibland sjöng med i välkända refränger. Goda mackor till kaffet hade vår serveringskommitté fixat. Efter fikapausen hade vi mötesförhandlingar med information från bl a KRÄ samt inbjudan till vårens tre resor. Mötet avslutades med lotteridragning.

 

Beson och Greger   Knökfullt

Salongen   Maj och Anita

Maggan hastar förbi med fler mackor  Vicke, Kerstin och Barbro

Maud, Håkan och Doris

 

JULFEST  13 december

Vi avslutade terminen med en hejdundrande julfest i aulan!

Festklädda, julfina medlemmar bänkade sig vid festligt dukade bord och blev serverade läcker jultallrik, ris á la Malta med saftsås, kaffe och pepparkaka. Vår egen sånggrupp Glädje & Lust under ledning av Greger sjöng för och med oss. Luciasången, högtidliga och vackra julsånger och psalmer varvades med välkända "julschlagers". Allt skapade en varm och skön julstämning. Applåder och en stor eloge både till sånggruppen och vår eminenta serveringkommitté!

Här kommer en bildkavalkad från julfesten:

Tomtemor Gullvi vår flitiga lottförsäljare  Tomtemor Anna-Greta städar i köket

Även serveringskommittén hann äta     Tomtemor Bettan i farten

Ordförande och vice ordförande vaktade desserten  Birgit och Margareta serverade desserten

LennartErik   Egons slips  Barbro

 

 

 

 

Höstmöte 29 november

Vårt stadgeenliga höstmöte hölls i Skogslyckehemmets aula. Mötet leddes av vår ordförande Håkan Magnusson. Vi beslutade om budget och verksamhetsplan för 2020. Medlemsavgiften till föreningen fastställdes till 60 kr, vilket är samma som innevarande år.
Sånggruppen Glädje & Lust underhöll med glada, vackra och fartfyllda sånger. Goda smörgåsar till kaffet serverades till de nittio medlemmar som deltog. Mötet avslutades som vanligt med lotteridragning. 

Greger dirigerarBritt och Kerstin lyssnar till körsången

Koncentrerade körsångare  Delar av kören
                                                                                             

* * * * * * * * * *

Distriktets höstmöte hölls på Tanumsstrand den 23 nov
Där beslutades bl a om budget för år 2020 och medlemsavgiften till distriktet. Den blir oförändrad, 60 kr.

Från vår förening deltog sex medlemmar som ombud
Skogslyckans deltagare i distriktets höstmöte

* * * * * * * * * * * * *

PUB-kväll 14 nov - en lyckad historia!!!

Alla biljetter till höstens pubkväll slutsålda redan tidigare i höst. Vi som hade glädjen att få vara med upplevde en jättetrevlig och mysig kväll i vår "irländska pub" där stämningen var på topp. Ett stort tack till styrelsen som ansvarade för arrangemanget. Vår egen  puborkester  sjöng och spelade äkta irländska sånger med och för oss. Alf höll i kvällens musikqviz, roligt men svårt. Grattis till Lorna och Ewa som hade flest rätt! Snacks, pizza, ost m m samt egen dryck och till sist ett stort lotteri - innan alla nöjda och glada vandrade hemåt i höstrusket.

Goda drycker

 

Pub-bandet Fullsatt

Inger och Ralph    Gerd och Egon trivdesÅke och Magnus skålade en del av ostbrickanMusikqviz med Alf

Kjell serverar pizza Ingemar laddar upp 

 

 

 Torsdag 10 oktober genomförde vi en

Medlemsvärvningskampanj

på Skogslyckans torg. Vår sånggrupp sjöng och några medlemmar gick runt på torget och samtalade med folk, delade ut broschyrer, sålde lotter och inbjöd till kaffe och kaka i vår lokal. Det var lite ruggigt och regnet hängde i luften men över delar av torget finns ju tak så det blev en bra aktivitet ändå trots vädret.

Sånggruppen

 * * * * * * *

Vår första filmkväll i lokalen 10 oktober blev lyckad!
Vi såg Jazzgossen från slutet av 50-talet.  Underhållande med mycket sång och show och nästan en lektion om svensk historia från 20-talet fram till slutet av 40-talet. Och som en av deltagarna sa "Skönt med en film utan mord!"
Stort tack till Kjell från PRO Uddevalla och vår egen Margareta om ordnade detta. Vi hoppas på fler filmkvällar.

* * * * * * *   

 

 Månadsmöte 25 oktober

Återigen ett trevligt och mycket välbesökt månadsmöte. Underhållning stod Erik Lihm för - sångare, musikant, låtskrivare m m som ägnat hela livet åt musik. Han är kanske mest känd för att under många, många år spelat med Vikingarna.  Hans karriär har fört honom runt hela världen. Hela sitt musikliv presenterade han via film- och tv-klipp med sång och musik men också med livemusik. Ett verkligt uppskattat program!
Goda mackor till kaffet, mötesförhandlingar, information om resor, rapporter från möten med representanter från kommunen och till sist lotteridragning. Ett jättetrevligt månadsmöte!

Berit och Berit ansvarade för kvällens lotteri Kö till lotteriet

Lorna och Lennart, Håkan på språng  Trevligt småprat före programmet

Gullvi säljer alltid många skraplotter  Vår egen Greger och kvällens underhållare Erik Lihm

 

 

Månadsmöte 27 september

En riktigt mulen, blåsig och regnig septemberfredag kändes det skönt att få komma in i värmen och gemenskapen på vårt månadsmöte. Seniorshop hade fyllt hela entrén med trevliga höst- och vinterkläder för både damer och herrar. Många passade på att komplettera höstgarderoben med nya fräscha kläder. 

Bettan hjälpte Håkan välja rätt skjortaTrosorna var för stora för Lena!

Vi serverades goda mackor till kaffet och fick information om PRO-nyheter både från riks- och distriktsplanet.
Mötet avslutades som vanligt med lotteridragning. Fem av våra medlemmar visade kläder från Seniorshop, som presenterade plaggen; kvalitet, priser mm. Här nedan ser vi våra fina mannekänger:

ÅkeIngemar

KerstinAnna-Greta

BeritFinalen

 

 

Ordförande Håkan och sekreterare Kerstin bemannade PROs monter vid Senioreventet på Torp fredag 20 september

 Håkan och Kerstin

 

Höstresan 12 sept 

Läs om resan under fliken Res med oss - Reseminnen 2019

 Vänga kvarn

 

Höstens första månadsmöte

Den 30 augusti hölls månadsmöte i Skogslyckehemmets aula. Som alltid fullsatt lokal, där kaffeborden stod uppdukade, prydda med fina höstblommor. Information om resor, rapport från KRÄ, jättegott fika med goda smörgåsar och en sötsak till påtåren, lottdragning och inte minst rolig och mycket uppskattad underhållning av Lilla Bandet. Repertoaren omfattade bl a Dan Andersson, Evert Taube och schlagers och framför allt svängiga låtar som Jambalaya och Elvis gamla hit "That s Alright Mama".

Som ni kan se av fotokavalkaden nedan var det en glad och trevlig stämning.

 Vicke och Siv kom tidigt med bussen  Kalle och Gunnel sålde lotter

Lennart köpte lotter  Marianne kammar sig - det blåste ute

Lisbet och Bengt på väg in  Maj och Kertin trivdes

Lilla Bandet

 

 

 Höstsäsongen inledd!

Traditionsenligt började vi höstens verksamhet med bingopromenad i skogen och korvgrillning vid Åleslån 13 augusti. 52 medlemmar kom och gladdes åt att få träffas igen.

 Grillmästarna Håkan och BertilBirgittas tur att bli serverad

Åke och Anna-Greta njöt i solskenetI korvkön - Lena och Christer

Yan och Arne trivdes i augustisolenVivianne och Barbro gillade också korv

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 Framgång i boulespel

Seriespelet är nu slut för Skogslyckans boulespelare.
För första gången gick vi till slutspel. Lag från södra gruppen träffades i Uddevalla för att göra upp. Vi kan stolta meddela att vi spelade till oss en fjärdeplats meddelar lagledaren Lennart.
Alla vi övriga i föreningen hurrar och gratulerar!!!

Trofén En trofé till i vår samling

Vi har oockså deltagit i distriktsmästerskapet i Uddevalla den 7 augusti där vi fick en 4:e plats. Vann gjorde Lindome som får representera Bohuslän i Gysinge  i september.

Vårt lag i röda tröjor - Bror, Inger och Lena

 

      * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Glädje och Lust

Vår härliga sånggrupp Glädje och Lust under ledning av Greger Nordfeldt framförde ett mycket uppskattat program vid evenemanget "Häng på Hamngatan" 29 juni.

* * * * * * * ** * * * * * * * * * * ** * * * * * * ** ** * *

 

Terminsavslutning med silltallrik och sommarsånger 7 juni 

Efter en innehållsrik och trevlig vårtermin inbjöd föreningen till sommarfest i Skogslyckehemmets aula. Vår förträffliga serveringskommitté hade dukat fram fina silltallrikar till alla. Glädje och Lust - Skogslyckans egen glada sånggrupp under ledning av Greger Nordfeldt underhöll med sommarsånger - både gamla välkända och en del nya visor.

Information gavs om boule och bangolf under sommaren. Alla hälsades välkomna till höstens första träff - 13 augusti vid Åleslån.

Det är fint att få tillhöra en så välfungerande och trevlig förening. Deltagarnas tack till styrelse, serveringskommitté och sånggrupp för allt arbete de utför för föreningen framfördes av John-Ivar Waldenström.

Sedan alla lotterivinster blivit utdelade  och påtåren avklarad avslutade ordförande Håkan Magnusson sammankomsten och tillönskade  alla en god och härlig sommar!

 

Trångt vid entrén i väntan på sillen Fina silltallrikar och färsk potatis

Nu äter vi!

Bilderna ovan har vår ordförande Håkan tagit.

 

Nöjda och glada deltagare  De solbruna makarna Thorén trivdes

Greger dirigerar sångarna Glada sångare  Många basar och tenorer

John-Ivar framförde ett välförtjänt tack  Inger tar hand om potatis som blev över  Stora, goda kakor till kaffet 

 

        Hemliga resan 16 maj   

till Äskhults by, Kvibille och Slöinge
Arne och Kalle kollar gamla verktyg

    Fler bilder finns under fliken Res med oss ovan

 

 

   Månadsmöte 26 april

       Många medlemmar strömmade in i aulan denna ljumma våreftermiddag då
temperaturen visade sommarvärme och trädens späda grönska
stod som ett flor runt Skogslyckan. Inne möttes man av välkomnande  värdinnorna/lotteriförsäljarna Lilian och Birgitta. Som vanligt bjöd serveringskommittén på utsökta smörgåsar till kaffet. Tonsteget - gitarr/fiol, dragspel och sång - stod för dagens underhållning. Många roliga och underfundiga historier och dikter samt bejublad joddling gjorde underhållningen till ett trevligt och uppskattat program.
Ordförande Håkan informerade om bl a möte med KRÄ, skrivelser från Riksorganisationen och distriktets årsmöte som hölls den 25 april i Ljungskile. Ingemar berättade om kommande resor. Mötet avslutades  med lotteridragning och en inbjudan till våravslutning med silltallrik den 7 juni.

 

 

 

 

Birgitta och Lilian  Ordf

 

Margareta, Kerstin o Kjell

Siv

 

Tonsteget

 

                                               PUB-kväll torsdag 4 april

      Festligt, fullsatt och stämningen var på topp när styrelsen återigen anordnade PUB-kväll i lokalen. Biljetterna fick en strykande åtgång och var slutsålda i ett nafs!
Det bjöds på pizza, sallad,  snacks och avslutades med en riklig ostbricka med tillbehör. Dryck fick var och en ta med sig själv eftersom smaken varierar och vi desutom inte har utskänkningstillstånd.  Greger och Esther spelade och sjöng och många stämde in och klappade takten. Gregers kluriga musikquiz var ett uppskattat inslag i kvällen. I biljettpriset ingick lotter med extra fina  priser.
Innan ett glatt gäng bröt upp framförde Ingemar allas vårt tack till styrelsen för en mycket trevlig kväll.

Här några bilder från PUB-kvällen:
PUB  PUB

PUB  PUB 

PUB  

 

 

Tisdag 26 mars bjöds det på våfflor vid tisdagsträffen. Fler bilder finns under fliken Aktiviteter - Tisdagsträffar

 Jättegod frasvåffla!

 

Månadsmötet 29 mars 

En härlig, men blåsig vårfredagseftermiddag samlades nära hundra Pro-are till månadsmöte i Skogslyckehemmets aula. Benny Jannerbrink klädd i cowboyhatt och utsmyckad jacka bjöd på sång och musik i bästa  country-and-westernstil. Medryckande och härligt! Han framförde både  gamla godingar och egna sånger. Många klappade takt och sjöng med.
Vår förträffliga serveringskommitté bjöd som vanligt på både goda och vackra smörgåsar till kaffet. Det är fint att ha en kallskänka i föreningen!
Ordförande Håkan ledde mötet och informerade om vårens fortsatta aktiviteter samt från  RO och KRÄ.
Efter sedvanlig lotteridragning avslutades mötet.

Benny Jannerbrink  Ordförande Håkan hälsar välkommen

Ulla, Maud och Ingemar  Inga och Lilian trivs tillsammans

Fullsatt och trevligt   Underhållningen börjar snart

        

            Bilder från årsmötet 22 februari

Entréavgift och lotter köpte man här 

Delar av kören med Greger som dirigent 

Delar av kören

Avtackning av bl a Kerstin,Berit och Laila                                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                     

                      

         Nästa månadsmöte är 26 april kl. 15.00 .

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Den 15 januari hade vi årets första tisdagsträff i vår utvidgade lokal. Väggen till kontoret har tagits ner och nu får vi plats för fler bord.
De två övre bilderna visar hur vi nu använt det nya utrymmet. Som vanligt var det trevligt och fullsatt! Alla var glada både över lokalen och över att få träffa PRO-vännerna igen.
     

Nya lokalen               Rymligare    

Trevlig att ses igen 

  

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

    Månadsmöte 25 januari 2019

Lätt & Lagom  

Lätt & Lagom underhöll med fin sång och musik varvat med glada historier. Härligt att få skratta tillsammans! Stort tack till de glada "gubbarna" som bjöd på rumsrena historier - och utan svordomar!
Månadsmötet avhandlade också information om studier och resor, inkomna skrivelser och rapporter.  Välbesökt och trevligt möte. Som vanligt fina och goda smörgåsar till kaffet.  Vi har verkligen en bra serveringskommitté! 

 Barbro kommer med mjölken till kaffet   Pengar i kassan när alla har köpt lotter

  * * * * * * * * * * * Samtal tvärs över bordet går också bra Trevligt småprat innan mötet

 Bilder från Boulgängets julfest hittar du under fliken Aktiviteter ovan.

 

* * * * * * * * * * * *

Hemmafixarna

en gratistjänst som Uddevalla kommun erbjuder alla över 70 år.

Ring 0522-69 51 00 om du behöver hjälp med t ex byte av glödlampa, batteri i brandvarnare, upphängning av gardiner och tavlor.

* * * * * * * * * *

 

Välkommen till PRO Skogslyckan!

 

 Vår Expedition vid Skogslyckans torg.

Vår expedition och möteslokal.

 Expeditionen vid Skogslyckans torg är öppen:
Tisdagar 09.00 - 12.00.

 Telefon: 0522-302 88. 
Vill du skicka mail  till oss är adressen: skogslyckan[at]pro.se
Ansvarig för hemsidan: Kerstin Hansson Medby

Vill du bli medlem i PRO fyller du i formuläret som du finner i högerkolumnen. Ange gärna att du vill vara medlem i PROs lokalförening Skogslyckan. Du kan även bli medlem genom att kontakta föreningens medlemsansvarig på 0522-716 96.

Är du redan medlem i en PRO-förening och även vill vara medlem i lokalföreningen Skogslyckan ring 0522-716 96. Det är tillåtet att vara medlem i flera lokala föreningar.

Förmåner som PRO-medlem, läs mer här.

 

Läs om vår Hemliga resa den 23 maj  och Värmlandsresan 11-13 juni

samt Höstresan 12 sept och Adventsresan - under fliken "Res med oss" här ovan!!

Under fliken Aktiviteter hittar du bilder från vårt aktiva PRO-liv!

  ** * * * * * * * * * * * * * *                                                                     

 

 

 

Aktuellt från Skogslyckan

 • Julfest

  2018-12-15 Läs mer om festen under Fliken Aktiviteter - Månadsmöten. Där finns också fler bilder.

  Läs mer
 • 2018

  2018-04-27 Bente Hjelm känd från Radio Väst kåserade och sjöng. Hennes berättelser från det egna livet framkallade många glada skratt. Som vanligt fullsatt i aulan och mackor och kaffe smakade bra.

  Läs mer
 • PUB-kväll

  2018-11-16

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

 • Dagens PRO-tips #7 Instagram

  2020-03-27 Många PRO-medlemmar har hittat till Facebook för sitt sociala nätverkande. Därför kan det vara på sin plats att vidga vyerna något och introducera Instagram. Instagram är en app där man främst delar bilder och korta videoklipp – inte så mycket text här, alltså!

  Läs mer
 • Dagens PRO-tips # 6 Nytta & Nöje

  2020-03-26 I tider som dessa när många av oss äldre håller oss hemma på Folkhälsomyndighetens inrådan ökar bedrägeriförsöken i hemmet.

  Läs mer
 • Dagens tips #5 Minns Moberg!

  2020-03-25 Wilhelm Moberg har vi alla på något sätt växt upp med. Raskens, Utvandrarsviten, som också blev älskad tv-film, och senast Din stund på jorden. Han blev också känd för sin livslånga bana inte enbart som författare utan även som omstridd debattör och journalist. Läs recensionen av biografin Mannen i skogen:

  Läs mer
 • PROpensionären nr 2, 2020, ute nu!

  2020-03-25 PROpensionären nr 2/20 lämnades till tryck innan det fulla allvaret i den nuvarande coronapandemin stod klart för oss här i Sverige. Därför innehåller numret ingenting om det ämnet. Men som vanligt kan du läsa om mycket annat, bland annat hur det är att jobba efter pensioneringen.

  Läs mer
 • Kronprinsessan Victoria hyllade PRO:s arbete

  2020-03-24 I fredags ringde kronprinsessan Victoria PRO för att hylla det viktiga arbete som vi gör. "Kronprinsessan uttryckte också sin medkänsla för att många äldre blir isolerade på grund av corona-viruset", säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

  Läs mer
 • Dagens PRO-tips #7 Instagram

  2020-03-27 Många PRO-medlemmar har hittat till Facebook för sitt sociala nätverkande. Därför kan det vara på sin plats att vidga vyerna något och introducera Instagram. Instagram är en app där man främst delar bilder och korta videoklipp – inte så mycket text här, alltså!

  Läs mer
 • Dagens PRO-tips # 6 Nytta & Nöje

  2020-03-26 I tider som dessa när många av oss äldre håller oss hemma på Folkhälsomyndighetens inrådan ökar bedrägeriförsöken i hemmet.

  Läs mer
 • Dagens tips #5 Minns Moberg!

  2020-03-25 Wilhelm Moberg har vi alla på något sätt växt upp med. Raskens, Utvandrarsviten, som också blev älskad tv-film, och senast Din stund på jorden. Han blev också känd för sin livslånga bana inte enbart som författare utan även som omstridd debattör och journalist. Läs recensionen av biografin Mannen i skogen:

  Läs mer
 • PROpensionären nr 2, 2020, ute nu!

  2020-03-25 PROpensionären nr 2/20 lämnades till tryck innan det fulla allvaret i den nuvarande coronapandemin stod klart för oss här i Sverige. Därför innehåller numret ingenting om det ämnet. Men som vanligt kan du läsa om mycket annat, bland annat hur det är att jobba efter pensioneringen.

  Läs mer
 • Kronprinsessan Victoria hyllade PRO:s arbete

  2020-03-24 I fredags ringde kronprinsessan Victoria PRO för att hylla det viktiga arbete som vi gör. "Kronprinsessan uttryckte också sin medkänsla för att många äldre blir isolerade på grund av corona-viruset", säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

  Läs mer
 • PRO: ”Skrota premiepensionssystemet!”

  2020-02-21 Pensionsspararnas pengar riskeras på ett orimligt sätt i dagens utformning av premiepensionssystemet, anser PRO.

  Läs mer
 • PRO på riksdagsseminarium om kontanterna

  2020-02-19 Under onsdagsförmiddagen genomfördes för femte gången ett riksdagsseminarium runt kontantfrågan på initiativ av Kontantupproret.

  Läs mer
 • PRO kritiskt mot Ica:s nya bonussystem - nu ångrar matjätten sig

  2020-02-03 Ica:s nya bonussystem blev hårt kritiserat av bland annat PRO. Nu tvingas Ica ändra sig. "Här har man orsakat oro och ilska hos många", säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

  Läs mer
 • Psykologens råd i DN: "Gå med i PRO"

  2020-01-29 Dagens nyheter skriver om hur viktigt det är att börja planera pensioneringen under arbetslivet och att inte göra det för nära inpå pensioneringen. Psykologen ger rådet: Gå med i PRO!

  Läs mer
 • PRO i Dagens samhälle: "Alla kan inte köpa biljett i en app"

  2020-01-28 Köp biljett i appen – klarar du det inte själv: ta hjälp av barn och barnbarn. Skånetrafikens nya besked till resenärerna inskränker tillgängligheten till kollektivtrafiken och risken är nu att äldre slutar åka kollektivt, skriver Jan Andersson, ordförande PRO Skåne.

  Läs mer
 • Till dig som är medlem i PRO

  2020-03-13 Just nu är det många av oss äldre som känner stor oro på grund av Coronaviruset covid-19, och många frågor väcks: Hur undviker jag att bli smittad? Törs jag gå på PRO-mötet och vågar jag träffa mitt barnbarn på lördag? I denna nya och ovana situation är det särskilt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens, kommunernas och regionernas beslut och rekommendationer.

  Läs mer
 • PRO skärper rutiner med anledning av coronaviruset

  2020-03-11 Pensionärernas Riksorganisation, PRO, vidtar med omedelbar verkan flera försiktighetsåtgärder med anledning av coronavirussjukdomen covid-19. Folkhälsomyndigheten höjde igår risknivån för inhemsk smittspridning till den högsta – mycket hög risk för spridning i Sverige.

  Läs mer
 • Information till PRO:s medlemmar om Coronaviruset covid -19

  2020-03-02 Coronaviruset covid -19 påverkar just nu inte alls verksamheten hos Pensionärernas Riksorganisation, PRO. Vi jobbar som vanligt, men följer noga utvecklingen och den information ansvariga myndigheter tar fram.

  Läs mer
 • PRO kräver kraftfulla välfärdsreformer efter TV4:s Kalla Fakta

  2020-02-18 TV4-programmet Kalla Fakta granskade igår allvarliga misstag inom hemtjänsten. Misstag som förklaras med brist på kompetens, otydliga rutiner eller att rutiner inte följs. Pensionärernas Riksorganisation, PRO, anser att det krävs kraftfulla välfärdsreformer för en bättre äldreomsorg – vi har tre förslag på hur det kan gå till.

  Läs mer
 • PRO på Aftonbladet debatt: "Vi vill ha en fast läkare"

  2020-02-17 Bland PRO:s medlemmar är det hela 93 procent som vill träffa en fast namngiven läkare. Många sköra multisjuka äldre vill slippa upprepa sin sjukdomshistoria gång på gång. De vill känna trygghet och tillit, ha kontinuitet och tillgång till hälso- och sjukvård i sin närhet. Men så är tyvärr inte fallet i dag.

  Läs mer
 • Polisens varning: Bedragare utnyttjar corona för att lura äldre

  2020-03-18 Kriser är något som ofta utnyttjas av bedragare för att lura andra människor. Nu har polisen fått in flera fall av bedrägerier mot äldre i spåren av corona-viruset och myndigheten går nu ut och varnar för bedragarna.

  Läs mer
 • PRO förstärker försiktighetsåtgärderna efter Corona

  2020-03-18 Pensionärernas Riksorganisation, PRO, förlänger och förstärker försiktighetsåtgärder med anledning av coronavirussjukdomen covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar sedan i måndags alla äldre över 70 år att så långt som möjligt begränsa nära sociala kontakter de kommande veckorna.

  Läs mer
 • Nytt utbildningspaket från Polisen för att förhindra bedrägerier mot äldre

  2020-03-06 När Polisens utbildningspaket Försök inte lura mig lanserades 2015 blev det ett prisbelönt succéinitiativ. Nu har innehållet uppdaterats och kompletterats med dagsaktuell information.

  Läs mer
 • PRO: Våld mot kvinnor går inte i pension!

  2019-11-25 Att motverka våld mot äldre kvinnor är allas ansvar. Kunskapen måste öka och samhället behöver ta ett större ansvar. I dag, på Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, kräver PRO ett stopp på våldet.

  Läs mer
 • PRO på SVT opinion: ”Varför togs satsningen på Äldrelyftet bort, regeringen?”

  2019-04-16 ”Vår förvåning och besvikelse över att regeringen väljer att plocka bort en satsning i budgeten som (S) hade som vallöfte och som Moderaterna och Kristdemokraterna hade sett till skulle ha blivit verklighet är stor”, skriver företrädare för Riksidrottsförbundet och pensionärsorganisationerna i en debattartikel som publicerades på SVT opinion.

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.