A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Tanums Samrådsgrupp.

Grebbestad, Hamburgsund, Tanum.

PRO kongress 12-15 juni 2015.

Klicka på bild för helskärm!Reportage på distriktets hemsida pro.se/bohuslan.

 

Besök Bohusläns PRO distrikt! Klicka här!

Bohusläns PRO distrikt har cirka 16000 medlemmar, fördelade på 37 föreningar. Distriktets geografi är från Strömstad i norr till Partille-Mölndal i söder. Göteborg ingår dock inte de har eget distrikt

Vad händer med våra pensioner?

Hur funger de? Vad är "bromsen"? Vilka sitter i Pensionsgruppen? Klicka på länken och läs den utförliga redogörelsen.

Klicka på bild för helskärm!

 

 

Tanums Samrådsgrupp är en övergripande organisation för de tre PRO föreningarna i Tanums kommun: PRO Tanum, PRO Grebbestad, PRO Hamburgsund-Fjällbacka. Samrådsgruppen sammanträder endast sporadiskt. Emellertid har samtliga pensionärsföreningar i Tanum bildat en grupp "Pensionärernas Samrådsgrupp i Tanums kommun". De sammanträder 4 gånger/ år och syftet är att vara en enig grupp i Kommunens Pensionärsråd (KPR). Genom att denna grupp bildats har enigheten mellan de sju föreningarna varit total, vilket gett flera goda framgångar. Sammankallande/ordförande är Olle Wik Tanums PRO. Bilden: Politiker frågas ut inför valet 2014. Foto Olle Wik. Klicka på bild för helskärm!

Tanums samrådsgrupp proriterar just nu två viktiga frågor i KPR (Kommunens Pensionärsråd). Det ena är omläggning av larm från analoga till digitala. Problem finns särskilt den dåliga täckningen för det mobila nätet på flera platser i vår ytligt stora kommun. Cirka 290 personer har och är beroende av larm i vår kommun. Räcker inte det mobila nätet till finns bara fiberalternativet kvar; dyrt men synnerligen effektivt och pålitligt. Abbonenten betlar en avgift/månad för sitt larm, men skall inte betala något för installionen. Det är något som pensionärsorganisationerna inte viker ifrån. Ännu saknas svar i denna fråga från kommunen.

  

 


Det byggs för fullt i vår kommun, men byggs det rätt? Hus oavsett flerfamiljshus eller villor betingar ett pris som ofta är oöverkomligt för en vanlig inkomsttagare eller pensionär. Tanums kommun är både en kustkommun och en inlandskommun. Därför kan man i pris klart deklarera att ju närmare kusten ju dyrare. Inlandet som Bullaren, Lur, Rabbalshede och även Tanumshede har en "normal" prisbild, medan kustorter som Grebbestad, Fjällbacka Hamburgsund m.m. har priser som är för höga. Detta för man nog acceptera, men valfriheten mellan dyra och billigare bostäder skall vara stor. Vi får se resultatet om valfriheten ger både och. Klicka på bild för helskärm! Bilden: Ett höghusbygge i Karlstad.

 

Ansvarig för denna hemsida är Olle Wik ollewik@telia.com

Senaste uppdateringen 2015-09-14. Ytterligare uppdateringar kommer på denna hemsida.

 

 

 

 

 

 

Aktuellt från Tanum

  • Våra tre föreningar

    2015-01-01 Tanums samrådsgrupp har tre föreningar, nämligen PRO Tanum, PRO Grebbestad samt PRO Hamburgsund-Fjällbacka. Möten med förtroendevalda inom respektive förening sker regelbundet inför varje KPR möte, där även SPF och SPRF deltar. Detta för att hålla en gemensam linje inför Omsorgsnämnden. Denna kallas "Pensionärernas samrådsgrupp i Tanum". Vid behov sammanträder de tre PRO föreningarna, doch inte regelbundet.

    Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.