A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

För aktiva pensionärer

                        

                                     Munkedal

Vår förening omfattar hela kommunen, där ingår Munkedal, Dingle, Svarteborg och Sörbygden. Medlemsantalet i föreningen är 330 men vi kan bli fler hör av dig till något av våra ombud och kom med i gemenskapen . Kontaktpersoner är i Munkedal Ove Göransson 0524-711 70. Dingle och Svarteborg Ivan Carlsson telefon 0524-405 66. Sörbygden Kerstin Andersson tel. 0524-303 58.

OBS de bilder som har en vit ram är klickbara och visas i större format.

vill du ha större text tryck ned Ctrl och skrolla med musen.


 Här kommer lite från årsmötet den 2 mars i Folkets Hus

 2020 årsmöte gick av stapeln kl 15.00 i Folkets Hus på Stale måndagen den 2 mars. De sedvanliga årsmötesförhandlingarna inledde mötet, först höll vi parentation för de medlemmar som under året lämnat oss. Ove läste dikten Svanesång av Dan Andersson, därefter höll vi en tyst minut, det tändes ett ljus som fick brinna under hela mötet. Till ordförande för årsmötet valdes Gunvor Andersson som med stor accuratess ledde förhandlingarna med Yngve Carlsson som sekreterare vid sin sida.

Underhållningen stod J:Zons för, de kunde verkligen underhålla, roliga historier blev det på löpande band blandat med alla de gamla goa låtarna, Sven- Ingvars , Vikingarna, Cliff Richard jag tor alla legendarerna var där.

Kaffe med extra goda Smörgåsar som iordninggjorts av vår egen Festkommitté severades och som avslutning njöt vi av den goa kakan.

Mer musik och skratt följde och en lotteridragning som i sej var en show bara den. Vi riktar ett stort tack till de medlemmar som skänkt alla de fina vinster vi lottade ut.        

     

     Vår gamla fana med texten Tryggad Ålderdom

 

Så är vi då inne i det nya decenniet år 2020 och vårt första möte den 22 januari. Åter i fadershuset Folkets Hus .

Årets första möte hölls i Violen på Folkets Hus Munkedal, det blev en kär återkomst. Åter hade vår medlem Eivor skrivit en dikt som Ove läste innan mötets öppnande, hon är fantastisk att få ihop det med rim och allt. Det var möteskväll så det blev mycket information både från riks, distrikt och lokalt. Efter mötet blev det förtäring bestående av Kaffe, smörgås och den goa hembakade kakan. Dragningen på kvällens sålda lotteri gav många lyckliga vinnare. Som avslutning tittade vi på filmen Potatishandlaren av Lars Molin, där blev det många glada skratt över dråpligheterna i filmen. Här ser vi en av kvällens glada vinnare i lotteriet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Så blevJulbordet i Hällevadsholms Folkets Hus

 

Måndagen den 16 december höll PRO Munkedal sin traditionella Julfest i Hällevadsholms Folkets Hus med sjuttio medlemmar som åt och njöt av både mat och underhållning. Maten levererades av Håby Rasta, suveränt gott, där var komplett julbord både varmt och kallt. Mycket trevligt med goa skratt och många leenden, när Johan och Ulrika i Lilla Bandet underhöll, stämningen var på topp. Servering och iordningställande av lokalen sköttes av vår egen festkommitté, tusen tack till ett fantastiskt teamwork. Kvällen avslutades med dragning på våra lotterier, vi riktar ett stort tack till de medlemmar som hade skänkt många av vinsterna.

 

 

länk till fler bilder


 

 Medlemsmöte den 25 november i Församlingshemmet

Måndagen den 25 november hade PRO Munkedal sitt sista medlemsmöte för 2019. Nu är det bara julbordet den 16 december i Hällevadsholms Folkets Hus som återstår.På mötet antogs 2020 års budget, medlemsavgiften bestämdes att vara oförändrad 60:-, verksamhetsplanen för 2020 antogs, rapporter från riksförbundet och distrikt godkändes. Ulla- Britt Eklund lämnade en rapport från Kommunala pensionärsrådet, där bl a. frågan om offentliga toaletter debatterades, skyddsrums placeringar redovisades också. Som avslutning tittade vi filmen Plankan, att inte taket lyfte sig av alla skratt.

 

Trivselträff Församlingshemmet 28 oktober

Nu var det dags för Filmtime igen, vi visade filmer från Filmarkivet. Det är en instution som renoverar och gör gamla filmer visbara i nytt format. Vi började med en film om Uddevalla, den var från slutet på 1940, där visades uppbyggnaden av bland annat Uddevallavarvet och stadens historia. Sedan blev det kaffe med köttbullesmörgås med rödbetssallad,och som vanligt den goa kakan bakad av Gullan. Nästa fil var Västerhavet Män, en film där prins Wilhelm var speaker. Mycket av filmen var inspelat i Fiskebäckskil med omgivning, den visade hur hårt livet kunde var för fiskarbefolkningen på Västkusten. Som avslutning på kvällen blev det dragning på de sålda lotterierna, mycket fina vinster tioll de lyckliga vinnarna.

 


Höstens upptaktsmöte på Kaserna måndagen den 16/9

PRO-Munkedal har haft sitt upptaktsmöte för hösten förra måndagen. Mötet hölls i den vackra hembygdsgården Kaserna. Vi började kvällen med att Kerstin Karlen från Folktandvården Munkedal  informerade om tandvård för äldre.. Sedan höll vi sedvanligt möte med rapporter och information om PRO. Efter kaffe, smörgås och den goda kakan blev det dragning på kvällens lotteri där många fina vinster delades ut.

 

 

 Båtresan med Skärgårdsbåtarna blev en succé

Torsdagen den 8 augusti reste 40 glada pensionärer från Munkedal med buss till Uddevalla, för att göra en båtresa med fartyget Byfjorden. I resan ingick underhållning med trubadur och en räkmacka. Det blev en underbar resa med solen skinande hela tiden, trubaduren var en riktig entertainer, jättebra låtval blandat med musiquiz. En båtresa i Bohusläns skärgård är nog något bland det bästa man kan göra.

 

Så blev påskfesten

 

På långfredagen höll PRO Munkedal sin traditionella påskfest i Munkedals Folkets Hus på Stale. Ett sjuttiotal medlemmar deltog. Vi började med musikunderhållning av den helt nya konstellationen URDRAGET bestående av Carl Klintentberg gitarr, Juha Ålander bas och Jan Gustavson sång, det blev succé direkt, repertoaren passade som ”hand i handske”. I pausen serverades middag bestående av Fläskytterfile med svampsås och potatisgratäng, sedan blev det mer musik. I nästa paus serverades kaffe och bakelser, dessa hade vår festkommitté bakat. Avslutningsvis blev det dragning på våra sålda lotterier. Vill rikta ett stort tack till Rasta Håby för den goda maten och COOP Munkedal för sponsringen av dricka och inte minst vår Styrelse och Festkommitté som lägger ned mycket arbete på att göra det så trevligt och fint som möjligt.

 

 


 

Trivselträff 25 mars i Församlingshemmet

 

Måndagen den 25 mars höll PRO Munkedal sin trivselträff i Församlingshemmet. Lite större lokal hade behövts, men finns det hjärterum så finns det stjärterum . Kvällen började med uppträdande av Schagerholm x 2, det blev tre kvart med ideliga skratt blandat med allsång, mycket uppskattat, stående ovationer och extranummer. Efter det blev det kaffe med smörgås och dagen till ära två goa kakor bakade av Barbro. Vi gratulerade en nittioåring med blommor och avtackade Vivianne Isaksson med guldbrosch och blommor  för hennes förtjänstfulla arbete under många år i föreningen. Sedan blev det dragning på de sålda lotterierna, toppvinsten var en säck potatis skänkt av Göran och Kerstin, mycket uppskattat. Nöjda och glada med kvällen,  var det dags att dra sig hemåt.

 

 


 

 Årsmöte måndagen den 25 februari

Årsmötet inleddes med underhållning av Uckulelegruppen från Uddevalla, mycket uppskattat, tänk vad sång kan pigga upp sinnena.

Vi var sjuttiofem medlemmar som sjöng med i allsångerna som spelades av gruppen, mycket uppskattat inslag.

 

 

Sedan tog årsmötesförhandlingarna vid där vi började med parentation för de medlemmar som lämnat oss under året.  Till att leda årsmötesförhandlingarna valde Gunvor Andersson och till sekreterare valdes Yngve Carlsson. Ove Göransson omvaldes till ordförande för PRO Munkedal och som ny ledamot i styrelsen valdes Lena Jansson.

Sedan avtackade vi Anita Andersson för hennes mångåriga arbete i styrelsen.Efter mötesförhandlingarna blev det kaffe med köttbullemacka och rödbetssallad, inte att förglömma de goa kakorna som Barbro bakat.

 Vi hade två lotterier dagen till ära, det ena med vinst i forma en tavla målad av Lena Linderholm skänkt av Inger Fredriksson . Det andra lotteriet med mer traditionella vinster.

Sedan var det dags att avrunda kvällen och dra sig hemmåt.

 


 

Medlemsmöte 190128

Inte ens PRO rår över vädret, vårt möte denna gång blev glest besökt då vädret makter inte var på vår sida, men vi som lyckats ta oss till församlingshemmet hade en trevlig stund med dikt av Eivor, kaffe, smörgås och go kaka. Tyvärr krånglade tekniken så det blev ingen film, men i goda vänners lag hade vi ett gammaldag kafferep med många glada skratt och förnöjshamheter.

 

 

 

 


 

  RESAN TILL VARNHEM OCH KATA GÅRD

Fredagen den 19 oktober var vi ett fyrtiotal pensionärer från Munkedal som reste till Varnhems kloster och Kata gård. En mycket lyckad resa, vi lämnade Munkedal vid tiotiden och var framme i Varnhem kl 12.00. Vid framkomsten blev det kaffe med landgång, laddad med köttbullar och rödbetssallad. Sedan var det guidad tur på Kata gård, mycket intressant, ett resmål vi varmt kan rekommendera. Sedan gick turen runt Hornborgarsjön, en tur på smala vägar i ett kulturlandskap som man inte ser så ofta. Vi besökte även utsiktsplatsen där tranorna landar på våren, kanske ett resmål när tranorna återvänder till våren. Resan avslutades med en god middag på Jula Hotell i Skara, där vi tittade  på Sveriges största privata samling av Anders Zorns tavlor, mätta och nöjda med allt vi sett och upplevt under dagen reste vi hem till Munkedal, dit vi anlände klockan åtta på kvällen.

 


 

 


                        

 

 


 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                              
 


            

Aktuellt från Munkedal

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.