A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resor

Alaska Koster

Guidad visning av den historiska och unika trädgården på Alaska. kosterhavets marina nationalpark och traktortåg på Sydkoster

ALASKA OCH KOSTER

Läs mer här

Vi stiger på bussen och åker upp till Strömstad där vi med båt tar oss till Alaska- Här får vi en guidning av den historiska och unika trädgården och vi fikar med kaffe och hembakt kaka.

Hilma Wounsch var en äventyrslysten fiskardotter från Syd-HäIIsö utanför Strömstad som 26 år gammal tog båten till Amerika. I slutet av 1920-talet återvände Hilma till Sverige för att ta ut sin arvslott, en bit mark på NordLångö.

Här skapade hon, inspirerad av villaträdgårdarna i Kalifornien, sitt eget paradis.

Ned hjälp av stenar, snäckor och cement lät I ton uppföra terrasser, tempel, torn och andra fantasifulla byggnationer. Långsamt växte det Alaska vi kan se idag fram.

åker sedan vidare på båt till Koster med guidning om Kosterhavets marina nationalpark. Vi besäker Hembygdsmuseet på Sydkoster och Åker kostertågt med guide. Vi gör ett stopp vid kyrkan och äter en god lunch inkl. måltidsdryck.

Vi tar sedan båten tillbaka till Strömstad. Vi stannar på lämplig plats längs vägen för ett busskaffe med kaka innan vi är åter vid hemorten.

BUSSERIK

                      www.resemakarn.nu     

0521 -695 35                   

www.busserik.se

 

ALASKA OCH KOSTER

Datum: 23/5 2019

Pris: 1095:-/person

Påstigning:                  ut:             hem:

Lindome Apotek                 07:30             19:00

Kållereds Centrum            07:40             18:50

Möllan Mölndal       07:50             18:40

I priset ingår:

Bussresa, kaffe och hembakt kaka, båttur med guidning och besök på Alaska och Koster, Kostertåget med guide, lunchbuffé med måltidsdryck, busskaffe och kaka,

Anmälan senast den 6/5 till:

Bent Kjellerup, 070 - 415 1 1 96

Inbetalning senast den 6/5 till:

Lindome PRO:s bankgiro 5726-7429 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.