A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Julfest 2013

Lena Rydenstam serveras julglöggen av Hasse Forsberg

Årets julfest blev som vanligt en av de stora höjdpunkterna i verksamheten.

2013-12-15 Föreningens vice ordförande Bertil Hilmersson hälsade alla varmt välkomna, särskilt musikgruppen Brastefolket som stod för dagens underhållning. Han läste också en nyskriven dikt av Eivor samt lämnade över till luciatåget. 

Luciaspelet framfördes av en grupp med Britta Rydberg som lucia. De framförde de traditionella luciasångerna med stor säkerhet. I gruppen fanns Rolf Mattsson, ledare för PRO-kören i Brastad, samt flera andra duktiga sångare. Luciatåget ackompanjerades av musikgruppen Brastefolket med Ulla-Britt Hansson, Ann-Marie Karlsson och Kurt-Lennart Eriksson som medverkade med sång och musik under hela festen.

Därefter serverades julmaten som inleddes med en tallrik bestående av sillinläggningar och kallskuret från det traditionella julbordet och med goda drycker därtill. Därefter den varma maten och sist men inte minst serverades ris á la Malta och kaffe med pepparkaka.

När resterna från julbordet var avdukade spelade Brastefolket upp till dans och det var många som passade på att dansa ner lite av julmaten! Det var även dragning på de tre lotterierna.

Bertil Hilmersson avslutade tillställningen med att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År samt föreslog en insamling till Filipinerna. Denna genomfördes och gav 915 kronor som går till Radiohjälpens insamling.


Berit Ljungberg, Britta Rydberg och Inga-Greta Bergström med Nore Wallin och Rolf Mattsson


Brastefolket med Ulla-Britt Hansson, Ann-Marie Karlsson och Kurt-Lennart Eriksson svarade för den fina musiken.


Birgitta Hofny, Göran Rydenstam, Kjell Jarlenius, Lena Rydenstam och Harry van Es i väntan på maten


Yvonne Andersson, Bodil och Jan-Erik Lindqvist låter sig väl smaka


Arne Johansson (på Ed) och Lennart Larsson (Björneröd) i samspråk

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.