A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmöte 18 sept. 2019

2019-09-20 Månadsmöte 18 september, höstmöte, träff med hemliga gäster många rubriker kan sättas på gårdagens träff men varför inte se det som en ishockey match. Hemmalaget kom tidigt och möttes av en angenäm doft från köket lite trolsk skogsdoft. Känslan satt kvar in i lokalen för den var dukad i höstfärger, med frukt, blommor och servetter. Innan bortalaget fick äntra arenan tog dagens huvuddomare ordet och hälsade alla välkomna samt förmedlade följande:

Anmälningslista till julmarknad i Kosta 21/11 kommer att cirkulera runt kostnad 680: -/person. Dans PRO Olofström 18/10 och dans även i Sölvesborg 20/9. Kenneth redogjorde lite för höstens program och efterlyste om man har förslag på lokal när det gäller föreningens julbord.

25/9 kl. 16,00 deltar föreningens ukulelegrupp i Högtofta skola, alla välkomna PRO Norje Bjuder på fika.

9/10 kl. 16,00 Hjärta och Smärta del 2 med Kardiolog Tomas P och trubadur Ingemar N. Alla välkomna.

16/10 kl. 13,30 ½-års möte underhållning av Emil Ny.

29/10 kl. 18,00 Jukebox med Femtinge Teatergrupp från Sävsjö.

Nya medlemmar hälsades välkomna till föreningen Mona Folkesson, Anne-Christine Olofsson, Elsa Söderlund och Mona Hilbertsson som vi hoppas skall trivas i föreningen.

Hemmalaget som bestod av c:a 110 spelare väntade spänt på att få kännedom vilket lag de skulle möta idag på hemmaplan. In kommer bortalaget i lila sidenskjortor täckta med silverstjärnor och guld/svartvita lackskor. Det gick ett sus genom hemmalaget var kommer de ifrån och vad heter dom? Dommaren kunde meddela bandet är Elvis 4 Ever och har sin hemvist i Halmstad. De som kommer att hylla Elvis Presley består av Tommy Lindgren och Börje Andersson. De bjuder på 3 perioder i rockens tecken varvat med vackra ballader och inte minst lite skämt. Sin musikaliska grund lades i IOGT, Länkarna och dansbandsvärlden.

Första perioden började med svensk psalm 11 store gud, sedan blev det Elvis låtar i en strid ström varvat med historia hur det var på den tid vi dansade i Valje. En del är kvar i den tiden när det gäller t.ex. klädsel, nättröjor. Dommaren var nära att ta fram rött kort för han känner sig fortfarande ung ut i sin nättröja. Han fick applåder av hemmalaget när han öppnade skjortan och visade upp sin bringa.

Periodpaus in kommer dagens kommitté med skålar med trattkantarellsoppa och hembakat bröd. VAD GOTT vilken soppa lagad på 35 liter trattkantareller. När alla var mätta och belåtna återstod det endast någon liten brödbit.

Period två, fortsatte i samma riviga tempo hemmalaget sjung med i textarna oavsett vilket språk de framfördes på. Välkända låtar, En lilja är vit, Take me home country roads osv.

Periodpaus, tid för kaffe/te och till detta serverades en läcker kaka med nobless kunde inte vara bättre.

Period 3, vilket lag skulle orka med en period till, inga problem nu blev det inte två lag utan ett. Elvis 4Ever stod för musiken och låtvalet medan hemmalaget sjung med och nästan dansade sig igenom perioden.

Applåder och tack till Elvis4Ever men också till Mona, Yvonne, Helmer, Ingmar för dagens förtäring, till Kerstin och Aina för fikabröd.

Avslutningsvis blev det dragning på Irenés lotter, många fina vinster fick nya ägare.

Ordf. Kenneth C tackade alla för dagens träff och hoppas på återseende på kommande program-punkter.

Vid pennan Barbro Ohlsson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.