A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Månadsmöte 17 April 2019

2019-04-20 Ulf & Madelene Claesson

Enligt genomförd planering på senaste styrelsemötet skulle dagens månadsträff genomföras utan problem.

Helt enligt tradition skulle det serveras påsk bakelser och smörgåsar försedda med stekt sill, Branteviks sill och kokt ägg. Lokalen smyckad i påskens färg och även dagens vinster var till stor del PÅSK relaterade. Men PRO flaggan vajade i vinden i sina vanliga färger men solen gav den ett stänk av sina gula strålar denna vackra försommardag.

Kenneth C hälsade 104 medlemmar välkomna och vände sig särskilt till Sölvesborg-Mjällby sparbanks direktör Stefan Olsson samt till Ulf och Marlene Clausson. Stefan förvaltade sin 15 minuter väl och gav oss lite info om sin bakgrund. 9 stopp på vägen från Växjö på olika banken innan han hittade till Sölvesborg. Stefan och hans 29 medarbetare jobbar för att förtroendet för banken skall komma tillbaka och åter bli bygdens bank. Kommande evenemang i bankens regi, allsångskväll på torget med Peje Johansson och Lotta Engberg under Killebom. Kom in på banken och få lite råd dessutom 180: - till en förening. Kontanter kvar i banken/även möjlighet till insättning av kontanter. Banken kan även bjuda på föreläsningar/råd i före-läsningsform. På det personliga planet är han och familjen mycket förtjusta av fritidsområdet Tocken (missat bokskogen på Ryssberget?) cyklar gärna till Sweden Rock.

Nils-Gunnar R. berättade att Göte T gör ett break från sånggruppen pga. problem med sin fot. Göte fick ta emot applåder och flytande medicin inkl. doseringstabell.

Kenneth C. uppmanade håll koll på anmälningslistor som vandra runt i lokalen gäller bl. a Laxmiddag på Hanöhus15 maj, några platser kvar på resan till Göta Kanal, 27 maj bussresa till Skåne/stopp bl. a i Höganäs. Lista på försäljning av Bingolotter viktigt att vi hjälps åt med försäljningen.

Dans utan anmälan på IP i Gränum 24 maj till Connys sång/musik. Konferens på Soft center 6 maj, Tillsammans mot ensamheten.

Medlemmar i PRO Norje med födelseår 1939 eller tidigare kommer att bjudas på en resa med mat, inbjudan kommer.

Smörgåsar och påskbakelser serverades snabbt ut av dagens kommitté och var till belåtenhet. Dags för Ulf och Marlene att äntra scenen och bjuda oss på sin musik. Vilket gensvar publiken gav det var som Ulf sa vi kunde spela fram till kl. 22.00. Men vinster skulle lottas ut dock inte av Irené idag pga. sjukdom utan syster Marianne fick vara Fru Fortuna idag. Ordf. tackade dagens kommitté, Stefan, Ulf och Marlene samt alla medlemmar som kom till Hembygdsgården idag, Vi ses om inte förr så på Laxmiddagen på Hanöhus.

Vid pennan Barnro Ohlsson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.