A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Laxmiddag Hanöhus 15 maj 2019.

2019-05-20 Onsdag 15 maj 2019 enligt PRO Norje programblad är dagen inne för Vårmiddag och detta år på Hanöhus. Anmälningslistorna som cirkulerat runt på de senaste aktiviteterna som föreningen haft fylldes snabbt på som mest var det 167 medlemmar som anmält intresse. Men några återbud så blev det några färre.

När klockan närmade sig 13,00 så var det ett lugn som infanns sig ingen kunde ana vilken febril aktivitet som rått de senaste dagarna på Hanöhus. Beredning av mat, städning och dukning. Provkörning av köksutrustning. Ukulelegänget övat in det rätta soundet på plats.

De som tog sig till festen på egen hand kom först och hälsades välkomna av Nils-Gunnar varpå de båda bussarna rullade in och snart var alla på plats. Kerstin såg till att alla försåg sig med ett glas rosévin/cider. Medan man minglade omkring kunde man köpa lite lotter av Sven och Irené.

Kenneth C. hälsade välkomna till bords och hoppades att alla skulle få en härlig eftermiddag.

Tid för mat in kommer tallrikar som var en fröjd för ögat. Kenneth T., Essan och Mona hade komponerat uppläggningen med varmrökt lax, gröna ärtor, tomat och citron. Ingegärds sås som en spegel och en ramslöksblomma på toppen. Men Olle var är potatisen på g så klart svarade Olle med termometern i högsta hugg.

Ukulele gänget svarade för härlig underhållning ett extra och uppskattat inslag var systrarna Hemmingssons tolkning av Hönsalåten.

Enligt tradition blev det glass båtar till kaffet, 2,5 kg bönor gick åt så visst bryggde Bodil gott kaffe.

Året nyhet var det när Stig och Magnus bjöd upp till dans som blev ett uppskattat inslag. Ordf. fick också tillfälle att påminna om PRO Norje aktiviteter utegympa på måndagar, boule på tisdagar och torsdagar. NYTT är gå-fotboll med Evald på IP Pukavik. Dans på IP i Gränum fredagen den 24 maj. Har ni möjlighet kolla gärna hemsidan.

KC tackade alla för de kommit till dagens tillställning och hoppades att de haft en trevlig eftermiddag. Tack även till kommittén som arbetat med det hela.

När lugnt lagt sig började återställning av lokalen som fixades av Lars-Einar, Bodil, Essan, Kenneth C och Kenneth T.

Alla med förhoppning att kunna få möjlighet att ha årets julbord på Hanöhus.

 Vid pennan Barbro Ohlsson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.