A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Referat 2019

Referat 2019

Parentation

Parentation. Samarbete med ABF. Ordf. Inge hälsade ett 45-tal medlemmar välkomna. Sånggruppen inledde med ett par sånger vars budskap kom att så väl inrama minnesstunden. Ljuständning gjordes för 11 medlemmar som lämnat oss under 2018. Efter att en tyst minut hållits för att hedra de avlidna läste Majken en vacker dikt, ”Vi tänder ljus” av Ivar Karlstrand. Sånggruppen avslutade med ytterligare ett par sånger. Inga mötesförhandlingar. Studiecirkeln ”dialekt” börjar 15/1, kortspelsträffen 21/1 och gympan 25/1. Efter lottdragning med vackra blommor som vinster blev det fikadags med goda smörgåsar. En stunds bingospel fick avsluta dagen. Nästa möte den 12.feb. blir det  årsmöte. Stig spelar till dansen.

 

 

 

 

 

 

Årsmöte 190212

Inge hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna. Till att leda årsmötet valdes Bengt Svensson med Dagny Eriksson som sekreterare. Inga skrivelser eller rapporter av vikt fanns. Verksamhetsberättelse och kassarapport upplästes och godkändes. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Val av styrelseledamöter och funktionärer. Enda större förändring var fyllnadsval av kassör och revisorsuppleant. Rolf Persson informerade om att ett större IT-event (arrangemang) för pensionärer planerades på Net-port i Karlshamn den 4-e dec. Inbjudan kommer senare. Göran Hansson inbjöd till Gymlokalen på Hörneborg för att prova på deras utrustning. Stig ledde allsång varvat med historier innan det var dags för fika med läckra landgångar. En stor eloge till dem i köket som gjort ett jättejobb. Som avslutning dans till Stigs orkester. Nästa möte blir den 12-e mars då Stefan Nilsson spelar till dans och underhåller.

 

 

Månadsmöte 12/3

Månadsmöte i samarbete med ABF. Inge hälsade ett 60-tal medlemmar välkomna , däribland ett 20-tal särskilt inbjudna från Norje PRO. Sångruppen inledde med några vackra sånger. Stefan Nilsson fortsatte sedan att underhålla med ett välkomponerat och mycket uppskattat visprogram   varvat med glada historier. Det var inga mötesförhandlingar idag. Efter lottdragning med vackra blomstervinster var det fikadags med läckra smörgåsar som den duktiga ”kaffegruppen” fixat. Dagen avslutades med dans till Stefan Nilssons dansvänliga musik. Nästa möte den 9-e april kommer Åke att visa bildspel. ”Vår hembygd” samt ”Härliga Härjedalen. ” Tonmixarna ” Tonny och Madelein från Moheda kommer med sitt program ”svenska visor”. Sång, musik och allsång blandet med spex.

 

Månadsmöte 9-e april.

Månadsmöte i samarbete med ABF. Ordf Inge hälsade ett 40-tal medlemmar samt ”Tonmixarna” Tonny och Madelene välkomna. Sånggruppen inledde med ett knippe visor bl.a ”Syner i lövsprickningen”. Mötesförhandlingar: En ny medlem hälsades välkommen, inbjudan till julkryssning till Lybeck. Helge rapporterade från seniorvetartävlingen i Sölvesborg. Vårt lag bestod av Helge, Åke och Bengt. Det gick riktigt bra, vi kom 3-a och gick vidare till Blekingefinalen. Boulen börjar ute den 24-e april. Efter lottdragning visade Åke två uppskattade bildspel ledsagade av Lars Roos ”örongodis”.”Vår hembygd” en bildkavalkad från vår socken och en svit naturbilder, samt ”Härliga Härjedalen” en bildrapsodi över detta vackra landskap. ”Tonmixarna började med kaffevisan innan fikapausen med goda mackor, sedan fortsatte det humoristiska paret från Moheda med visor, allsång och spex. Nästa möte blir vårmiddag med exotisk planka den 14-maj. Reid spelar. Anmäl till Eira senast den 6.e maj.

 

 

Vårmiddag

Vårmiddag i samarbete med ABF. Inge hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna. Sånggruppen sjöng några vackra vårsånger. PRO Norje inbjuder till dans på Gränums IP den 25/5. Sparbanken Karlshamn inbjuder till 190-årsjubileum i Holje park den 15/6 kl 17:00. Nöjeskompaniet med gäster underhåller. Sponsorpengar 190 000 skall fördelas till föreningar. Kom så många som möjligt och rösta på vår förening. Ju fler som kommer ju större belopp får vi. Helge rapporterade från boulen mot Lönsboda, vi förlorade med 7-11. Han tackade alla som ställt upp med jobb på banan. Nu väntade den ”exotiska plankan” på att inmundigas innan dansen tråddes till Reids toner. Nästa möte 10/9, studieupptakt, ”Trasten och Staren” spelar. PS. Vi kom 2-a i PROvetarnas Blekingefinal tätt efter Kallinge-Ronneby.

 

                                 Studieupptakt

Studieupptakt i samarbete med ABF. Inge hälsade ett 60-tal medlemmar samt Bodil Sandgren från ABF välkomna. Sånggruppen inledde med några vackra sånge . Inbjudan från Mörrum-Elleholms PRO  resa till Bordershop  4-e dec. samt Ullered 16-e okt. Helge rapporterade från boulen. Start i Fridafors den 2-e okt. Vi kom 2-a i Blekingefinalen av PRO-vetarna. Bodil informerade om ABFs verksamhet samt visade boken ”Krutgumma på krigsstigen”  lämplig för litteraturcirkeln. Åke informerade om höstens studier. Teckningslistor utlagda. Han leder cirkeln ”Vår dialekt”. Sven-Gunnar leder Litteraturcirkeln. Gympan startar  4-e okt. och kortspelsträff 30-e sept. Trasthen och Stahren underhöll med allsång och melodi-quisz innan lottdragning och fika med goda mackor.  Slutligen dans till Trasthen och Stahrens toner. Nästa möte den 8-e okt. blir det bingo.

 

 

Bingo 8/10

Månadsträff med bingo i samarbete med ABF. Inge hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna. Sånggruppen sjöng några vackra sånger till Reids dragspelstoner. Inge informerade om inbjudan till dans i Olofström samt  efterlyste deltagare till samrådsmöte i Olofström. Han sonderade terrängen om intresse fanns för en facebookgrupp. Bengt Svensson kåserade på vers, under rubriken,  ”Dåtida tankar för dagen” om den kaosartade regeringsbildningen.  Detta gav upphov till många skratt och applåder. Efter att ha dragit  ett par historier med lokal förankring efterlyste han fler historier som han trodde kunde finnas hos medlemmarna.  Efter lottdragning och fika med goda frallor spelades det bingo med Inge som ropare. Nästa möte 12/11  blir det auktion. Stig spelar till dansen.

Auktion i samarbete med ABF.

Helge hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna. Sånggruppen inledde med några fina sånger med auktionsvisan som avslutning . Åke informerade om eventet ”Framtidens digitala pensionär” i Karlshamn 4/12 samt tar emot intresseanmälan. Efter lottdragning drog Kurt med Helge som medhjälpare  igång auktionen, och han svingade klubban med bravur. Budgivningen tog fart och den stora mängden skänkta saker fann sina köpare. Det gav ett välkommet tillskott till föreningskassan. Till kaffet hade Gun-Britt och Ulf skänkt de jättegoda smörgåsarna. Därefter blev det dans till toner av Stigs orkester, som avslutning på en trevlig tillställning. Nästa möte den 10-e dec. OBS kl. 13:00 blir det Luciafirande med julbord. Anmälan till Eira senast 3-e dec. tel. 0454-324113.

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.