A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktiviteter

Resor

Föreningen anordnar resor som företas med buss eller annat färdmedel. Det kan också vara Samorganisationen eller Distriktet som är anordnare


Bussresa till Helsingör 7 augusti 2019

PRO Karlshamns sommarutflykt den 7 augusti gick i år till Helsingör. Vi var 41 medlemmar som åkte med Kristianstad buss från resecentrum i Karlshamn. Sommarutflykten brukar annars gå till någon ö eller sjö.  Där vi har några tävlingar/lekar. Men i år blev det alltså en bussresa. Enligt programmet skulle vi stanna någonstans för förmiddagsfika. Vår reseledare Eva Wikingsson berättade strax efter start att kaffet ingick i resepriset och vi stannade för en uppskattad fika på Strövelstorps bygdegård. Där vi välkomnades av en trevlig värdinna som dukat fram gott kaffe med smörgås.  Därefter gick färden vidare till Helsingör. Medlemmarnas önskan var att vi inte skulle ha ett inrutat program i Helsingör.  Någras intresse var ett besök på sjöfartsmuseet och några besökte Kronborgs slott.  Flera föredrog att strosa runt i centrum och shoppa.  Rätt många besökte Mariakyrkan och domkyrkan. Naturligtvis hittade vi lite dansk mat och kanske öl när vi gått runt ett tag.

 Strax innan bussen gick tillbaka till Helsingborg blev vi överraskade av ett åskväder. På hemvägen stannade vi för busskaffe som kändes välkommet. Vår chaufför Tommy körde lugnt och sansat och alla var nöjda med resan.

________________________________________________________

 Smålandsresa den 15 maj 2019

Stefan Lagesson

Stefan Lagesson i sitt Calle Jularbomuseum

Vi startade från Resecentrum kl. 8.00 och i det fina vädret fick vi en skön resa  till Pukebergs glasbruk där vi stannade för förmiddagskaffe och vi fick information om glasbruket. Vi kunde se hur man hanterade det tjockflytande glödande glaset. Det var många unga glasblåsare eftersom det också var skola för de som ville bli glasdesigners i framtiden. Naturligtvis tittade vi på glasutställningen och kunde också handla fina glasföremål. 
Lunchen åt vi på Nilssons Mat där vi kunde välja på många olika rätter. 
På långa krokiga vägar körde sedan vår chaufför Mats oss till Stefan Lagessons dragspels- och Jularbomuséum i Otteskruv. Stefan berättade på ett roligt och oefterhämligt sätt om hur han skapat sina muséer. Både inomhus och ute på dansbanan kunde vi njuta av lugna och sköna dragspelslåtar.
Eftermiddagskaffe drack vi sedan vid Kerstins och Folkes släktgård i Svalehult.
Bussen kom precis som utlovats i programmet kl. 18 åter till Karlshamns Resecentrum.

 

PRO Medlemsresor klicka här

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.