A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Kulturs vårresa - referat

PRO kulturs årliga vårresa hade kurs norrut. En fullsatt buss rattad av Ryno Ulander, med trevliga och glada resenärer anlände vid tiotiden till Bildmuseet i Umeå.

2019-05-27 PRO kulturs årliga vårresa hade kurs norrut. En fullsatt buss rattad av Ryno Ulander, med trevliga och glada resenärer anlände vid tiotiden till Bildmuseet i Umeå. Under resan var deltagarna bl.a sysselsatt med att lösa kniviga quisfrågor. Prisutdelning på hemvägen. Vinnare av frågesporten blev Eire Lagerqvist.
Efter förmiddagsfikat var det dags att bese Carl Johan de Geers färgsprakande utställning "den stora missuppfattningen". Även Eva Lindströms trevliga  utställning av Årets bilderbok hann vi med. Ett snabbt besök på kulturhuset Väven han vi också med innan det  var det dags för att åka söderut och till lunchstället för dagen. Ägaren Roma Vilma hälsade oss välkommen och  informerade om gården Åbrånets limousine innan vi fick avnjuta en vällagad och mycket god lunch som avslutades med kaffe och en superb bakelse. Vi fick även information om Formstråket vilket är ett antal företagare som på temat kafé-hantverk-design anordnar och  samordnar sina öppettider längs den 35 km långa sträckan Öre-Hörnsjö i Nordmalings kommun. Vi hann med att besöka fyra av företagen.

Mätta och belåtna så påbörjades färden hemåt och på vägen besökte vi "Den gamla butiken" och "Pjöller Design" där vi fick tillfälle att handla och se många intressanta designskapelser. Sista stopp var Gårdsbageriet i Öre där vi avslutade med gott fika i den trevliga bagarstugan.

Trots det att vädrets makter inte visat sin bästa sida så var det en nöjd och belåten grupp som kunde konstatera att dagen varit bra.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.