A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Cirklar

Kaffekungen

Anmälan Anna-Stina Mohlin Tel 0660 583 09

Jag har haft kontakt med Maggis och hon vill gärna börja i november eftersom de skall öppna någon utställning på Muséet i januari. Hon har skickat tider då hon kan medverka och hon har lovat att vi får hålla till på Muséet och erbjöd sig t o m hämta om det var någon som hade svårt att ta sig dit!
Hon har lagt upp en cirkel där ett avsnitt är om Leon Ödmark och kvinnan från Arnäs som startade Margaretaskolorna, drev restauranger m m, ägde slott och var oerhört förmögen men vars hela rikedom försnillades av de som var satta att förvalta förmögenheten och som Ewonne Winbladh skrivit en bok om. Hon var från Arnäs och hon köpte en del av den egendom i Brösta där kaffekungen Leon Ödmarks bror bodde, till sin bror (har i skrivande stund glömt förnamnet) Nilsson vars ättling Alvar Nilsson löste ut sina syskon och så småningom löste kommunen in fastigheten. En del av systrarna fick ju med löfte om senare belöning arbeta hårt med låg lön i hennes olika företag. En av systrarna som var lovad arbete hade sålt allt och var på väg när hennes son blev beskyld för tidelag och då fick systern inte komma utan stod utan både arbete och hem och hade det eländigt många år innan hon fick hjälp av sin syster efter påstötning av en man i trakten som tyckte att det var fel att systern som var sanslöst förmögen inte hjälpte sin syster.

Del 2 skulle handla om hemindustrin i bygden och sista avsnittet skulle vi placera ut olika företag på en karta.
Vi får också gratis den bok som skrivits om bemärkta kvinnor i Ö-vik.

Kan detta beskrivas och anmälningar tas upp vid mötet den 13 där jag inte är med så att vi kan köra igång som Maggis önskar?

 Hälsningar
Anna-Greta

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.