A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Den digitala klyftan ska minska

Deltagare på planeringskonferensen 2016 Deltagare på planeringskonferensen 2016

Nu är verksamheten för 2017 i PRO Ångermanland fastlagd. Som vanligt är en rad utbildningar inplanerade, liksom insatser kring intressepolitiska områden som bostäder och pensionärsråden i landsting och kommun, LPR och KPR. Och den 1 oktober uppmärksammar vi den internationella Äldredagen

2016-06-08 deltagare på planeringen 2016

För större bild, klicka på bilden ovan.

Distriktet tar avstamp i det handlingsprogram som las fast under kongressen för ett år sedan och satsar lite extra på utbildning och utveckling inom IT, men även på kunskap kring invandring och hälsa. Som tidigare handlar det också om boule, PRO-vetarna och kurser för kontaktombud, trafik och säkerhet, studieorganisatörer och valberedning.

I samhället finns ett rätt stort gap mellan dem som ser IT som en självklar väg att gå när det gäller såväl kontakt med vänner och bekanta, som att betala räkningar och att hålla sig informerad om händelser i vår omvärld. Internet skapar stora möjligheter för dem som anammat tekniken, och ett problem som dem som står utanför när samhället blir allt mer digitaliserat.

En viktig uppgift inom PRO är därför att försöka minska gapet och därför har på initiativ från riksorganisationen nu skapats en grupp, IKT-gruppen, med uppgift att jobba med frågorna. I Ångermanland ligger vi långt framme redan. Många av föreningarna har egna hemsidor och arbetet IT och kommunikation har funnits med i planeringen flera år. IKT-gruppen kommer att besöka samorganisationer och föreningar för mer information, med start under hösten 2016.

Innan vi laddar för nästa år har vi en höst och därmed en rad olika aktiviteter att se fram emot. Många av oss känner nog också att det allra först börjar vara dags för halvtid och sommarvila. Med hopp om en varm och skön sommar - en blandning av vila och inspirerande möten. Vi ses runt om i distriktet i höst!

Ann-Sofie

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.