A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Som en försiktighetsåtgärd med anledning av Corona-viruset är kansliet tills vidare stängt för besökare. Telefon och mejl besvaras som vanligt.

 

Några positiva tankar i en besvärlig tid

Dagligen matas vi av media med uppgifter om hur fler och fler drabbas av Coronaviruset och om att vi är en riskgrupp. Vi skall vara rädda om oss och inte i onödan utsätta oss för risker.

Ändå kan jag inte komma från tanken att vi som pensionärer har det ganska bra om inte bäst av alla i Sverige idag. Vi riskerar inte att bli permitterade, det kommer inga varsel om uppsägningar och pensionen kom som vanligt. Det ser ut som att den skall komma även månaderna framöver. Vi har alla tak över huvudet, mat på bordet och får den hjälp vi behöver av släkt och vänner eller alla kämpande hemtjänstmedarbetare som går och handlar åt oss. Så varför klaga i en för många svår tid. Det är ju nu vi får tid till att ta den extra promenaden i stället för att gå på ett månadsmöte i PRO. Dock kan för många ensamheten bli lite svår och så även för mig. Men jag har bestämt mig, jag skall nu göra alla de saker som jag inte tyckte att min tid räckte till. Tisdagen använde jag till att rensa alla skåp i köket så nu kan jag släppa in vem som helst att titta i mina köksskåp. Onsdagen ägnades till källarförrådet med 2 vändor till återvinningen och jag hoppas att de 8 tavlorna som stått i förrådet kommer till glädje för någon annan via Erikshjälpen. Under eftermiddagen tog jag fram recept på både chokladsnittar och bondkakor och dessutom genomfördes baket. Bondkakorna blev inget vidare men de blir bättre nästa gång.

Nu skall vi tillsammans hjälpas åt att genomrida Coronastormen och jag skall villigt erkänna att det känns ganska ensamt ibland. Men jag har bestämt mig. Jag skall göra saker inom ramen för vad våra myndigheter bestämt. Jag skall vara ute i friska luften, ta mina promenader ensam och jag skall tänka framåt att det kommer en tid då allt är över. Det är då som vi skall göra något riktigt roligt tillsammans i PRO Ångermanland och vi börjar redan nu fundera på något lite större, lite roligare och som vi alla har att se fram mot efter sommaren.

Som avslutning -  följ nu råden från våra myndigheter och var lite försiktiga. Glöm inte bort att vi som pensionärer har det rätt bra i en för många svår tid.

Johnny Löfstrand

Ordf. PRO Ångermanland

Inställda möten och kurser för PRO Ångermanland

Med hänsyn till de risker som finns med alla sociala kontakter mellan medlemmar i PRO Ångermanland har styrelsen beslutat att alla distriktets aktiviteter ställs in i väntan på nya rekommendationer från myndigheterna.

Det innebär att PRO Ångermanland ställer in årsmötet i Sollefteå den 1 april 2020. Styrelsen återkommer med nytt datum när det blir aktuellt. Samtliga kurser i nya medlemssystemet ställs in tills vidare. Styrelsen uppmanar även föreningar och samorganisationer att minimera icke nödvändiga träffar och möten.

Vad gäller vår manifestation på Mynttorget den 2 juni återkommer vi med besked under andra halvan av april månad.

Vi uppmanar nu alla medlemmar att noga följa de rekommendationer som utfärdas av myndigheterna och så långt det är möjligt undvika sociala kontakter.

Johnny Löfstrand

Ordf PRO Ångermanland

 

Kansliet, Nygatan 19A, är öppet måndag–fredag kl. 08.30–12.30.

Tel. 070-591 02 30
E-post: pro-ds@angermanland.pro.se

  

 Distriktets

Nyhetsbrev

Kurser för 2020

finns i Kalendern under

Aktiviteter

Klicka här för anmälningsformuläret

 

 facebook

Klicka på loggan för komma in.  

 

 

Aktuellt från Ångermanland

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.