Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Centrala Huddinge

Välkommen till Centrala
Huddinge's Hemsidor

Vår förening - som idag har cirka 380 medlemmar - är den äldsta i Huddinge PRO-distrikt och kan under höstterminen fira 75-årsjubileum - exakt när och hur får vi återkomma till i höstens programfolder. Om du som läser detta inte är medlem eller kanske är inflyttad och med i annan förening, så gör slag i saken och kom med i vårt glada gäng. Kontakta vår medlemsansvarige som du hittar under fliken Om oss

VAD STÅR NÄRMAST PÅ PROGRAMMET?

I väntan på att tekniken löst problemet med att kommande aktiviteter ska redovisas under motsvarande rubrik längre ned på sidan, så listas här nedan vad som är nära förestående. På höger sida annan allmän information utanför vårt eget program.

GLÖM INTE ÅRSMÖTET MÅNDAG 27/3!
Måndagen 27e mars kl 13.00 är det dags förs årsmöte i Blå salen ABF-huset där vi, förutom sedvanliga årsmötesaktiviteter, underhålls med musikquiz ledd av Johan Wennerstrand. Kaffe med dopp 40 kr, Dagordning, möteshandlingar och årsberättelse finns tillgängliga vid mötet. Delar av materialet skickas som e-posttill dem som sådan låda har registrerad. Dagordning förslag  Pdf, 18.3 kB.

VÅRENS PROMENADER MED PRO FULLERSTA
Promenaderna är igång - läs mer på sidan 4 i programfoldern

FÅGLAR & NATURCIRKELN ÄR IGÅNG
Nästa träff tisdag den 28e mars - läs mer på sidan 5 i programfoldern

VÅRENS PROGRAMFOLDER VT23
Den skickades ut digitalt till anmäld e-postadress och med hjälp av brevduvor till den som saknar sådan. Medlemmar utanför Huddinge eller med adress som vi har svårt att nå har fått sin folder med Postnord. Den finns också HÄR: Program VT23 Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster.

 

 

 

ANNAN AKTUELL INFORMATION

POLISMUSEETS FORDONSSAMLING I TULLINGE

PRO STUVSTA-SNÄTTRINGE tipsar om att Polisens muséum visar sin samling av fordon i en lokal i Hamringe (där Matt-Kalle höll till på sin tid) vid tre tillfällen under året
söndag 14/5. måndag 19/5, torsdag 10/8, söndag 10/9
Mer information: POLISFORDON Pdf, 351.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Obs att besök görs i egen regi, men eftersom det är en bit att gå från närmaste busshållplats på Huddingevägen får gärna någon bilburen medlem ta initiativ till att ta med någon billös.
Det går då bra att lägga in ditt namn här på sidan - kontakta webansvarige Leif - adress hittar du i foldern-

VÅRENS RESEPROGRAM
Vårterminens resor sker med buss i regi av ReseKompaniet Detaljerade program finns i utskickad folder (finns som länk till vänster), men här en sammanfattning:
4e maj - Det Goda Sörmland heldagsutflykt med buss
7e juni - Enköpings Parker och Westerlundska Gården
ETT FÅTAL PLATSER KVAR FÖR BÅDA RESORNA (7/3)!-
Rundresan i Norge )/% är p.g,a, lågt intresse INSTÄLLD!

PLANERA FÖR HÖSTENS RESA TILL ALBANIEN
Samorganisationen i samarbete med ReseSkaparna erbjuder en 7-dagars resa till ALBANIEN med avresa den 9/10.
Begränsat antal platser gör att anmälan måste göras SENAST de 31:a maj! Du hittar alla uppgifter här: ALBANIEN Pdf, 2.9 MB, öppnas i nytt fönster.

BEDRÄGERIER MOT SENIORER......
...rullar på trots intensiv informationskampanj i alla media.
Polisens senaste utskick finns HÄR Pdf, 173.2 kB, öppnas i nytt fönster. - text inringat med rött markerar vad du särskilt bör komma ihåg om du drabbas.

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Hjälp SVT att bli mer tillgängligt

  PRO driver på för att SVT ska bli mer tillgänlighetsanpassat. För en tid sedan träffade vår förbundssekreterare Johanna Hållen Hanna Stjärne, som är VD på SVT, och nu inbjuds PRO:s medlemmar att delta i en särskild enkät.

 • Övrigt

  Gratis brandskyddsutbildning med PRO och FRIS

  FRIS, föreningen räddningskårer i samverkan, har med stöd av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram brandskyddsutbildningar för äldre. Utbildningarna har gjorts i samarbete med PRO.

 • Vård & omsorg

  Låt inte äldreomsorgen betala notan i lågkonjunkturen

  I veckan släppte Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin ekonomirapport. SKR slår fast att det blir bistra tider med ekonomiska underskott i en majoritet av regionerna och flera kommuner nästa år. Rapporten pekar också ut utmaningar inom kompetensförsörjningen särskilt inom äldreomsorgen. PRO kräver nu att regeringen agerar.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet