A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

(S)-förslag – viss lättnad för sämst ställda

Partiledare Stefan Löfven presenterar Socialdemokraternas förslag om att ta bort den orättvisa skatten på pension i tre steg. Partiledare Stefan Löfven presenterar Socialdemokraternas förslag om att ta bort den orättvisa skatten på pension i tre steg.

Idag på en presskonferens presenterade Socialdemokraterna hur de vill avskaffa den orättvisa skatten för pensionärer. PRO:s ordförande Curt Persson kommenterar i ett pressmeddelande förslaget.

2014-06-24 – Vi ger inte upp kampen för rättvis skatt för alla, vi fortsätter till dess att orättvisan är helt borta. Att Socialdemokraterna flyttar fram positionerna när det gäller den orättvisa skatten innebär viss lättnad för de sämst ställda pensionärerna – jag vet att det behövs, säger PRO:s ordförande Curt Persson.

Så här tänker Socialdemokraterna ta bort den orättvisa skatten på pension:

  • Ta bort klyftan helt för alla som har hel garantipension den 1 januari 2015.
  • Ta bort klyftan helt för pensionärer som har lägre pension än medelinkomsten för kvinnliga pensionärer (12 000 kr/månad). Socialdemokraterna har målet att genomföra detta år 2016.
  • Ta bort klyftan helt för alla pensionärer när Socialdemokraternas jobbmål har uppnåtts.

Vill ta bort premiepensionssystemet

På Socialdemokraternas presskonferens meddelade partiet även att de vill ta bort premiepensionssystemet och föra över pengarna till inkomstpensionssystemet. Det är ett krav som PRO och de andra pensionärsorganisationerna drivit länge.

– Det är bra att Stefan Löfven fullföljer sina tankar om förändringar i pensionssystemet och tar bort premiepensionssystemet som är både dyrt och orättvist, säger PRO:s ordförande Curt Persson.


Läs mer

 Kvinnliga pensionärers ekonomiska situation

Dela den här artikeln: