A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

M och S har olika uppfattningar

Ordförandena i pensionärsorganisationerna träffar partiledare Fredrik Reinfeldt (M). (Foto: Ullacarin Tiderman)

PRO har nu tillsammans med fyra andra pensionärsorganisationer träffat de två största partiernas partiledare. I går träffade vi Stefan Löfven (S) och i dag träffade vi Fredrik Reinfeldt (M).

2014-06-26 – Mötena har gett oss svar på hur partierna nu står i skatte- och pensionsfrågan och vi underströk våra krav. Men träffarna innebär inte slutpunkten för vårt agerande utan vi fortsätter våra kampanjer fram till valdagen, säger Curt Persson, PRO:s ordförande.

PRO:s och pensionärsorganisationernas krav gäller lika skatt på pension och lön och mer resurser till inkomstpensionssystemet så att pensionssystemet blir stabilt och hållbart framöver.

Olika uppfattningar

– Stefan Löfven vill ta bort den orättvisa skatten för de med låga pensioner och i slutändan ta bort den för alla. Fredrik Reinfeldt säger att det inte är något självändamål att ha olika skatt men vill inte svara på om det innebär att Moderaterna ser något behov av att ta bort den orättvisa skatten och han säger att det inte finns utrymme för skattesänkningar närmaste valperioden, säger Curt Persson

Tidigare i år gav regeringen efter en överenskommelse i pensionsgruppen Pensionsmyndigheten i uppdrag att komma med förslag till lindring av bromsens effekter. Det löser dock inte det grundläggande problemet att inkomstpensionssystemet är underfinansierat.

– När det gäller vårt krav att tillföra PPM-pengar till inkomstpensionssystemet för att göra det stabilt svarade Stefan Löfven att de är positiva till förslaget. Moderaterna har idag inte ett sådant intresse, säger Curt Persson.

Hoppas på Almedalen

Vad de mindre partierna tycker i frågorna hoppas PRO nu får svar på under Almedalsveckan i Visby.

– Vi hoppas att partiledarna lyfter frågorna i sina tal, säger Curt Persson. 

Dela den här artikeln: