A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Framtidens pensioner i SVT Agenda

PRO:s ordförande Curt Persson debatterar med Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius i SVT Agenda.

Pensionsmyndigheten har släppt en prognos över hur mycket morgondagens pensionärer skulle förlora på att premiepensionssystemet slopades. PRO:s ordförande Curt Persson är kritiskt och lyfte i SVT Agenda fram att bromsen saknas i beräkningen.

2013-09-30 Enligt Pensionsmyndigheten skulle dagens ungdomar som går ut i yrkeslivet förlora drygt tusen kronor i pension per månad om premiepensionssystemet togs bort.

- Nu pratar vi om femtio till sextio år framåt i tiden. Pensionsmyndigheten måste ha en förfärligt bra kristallkula som kan förutspå det, sa PRO:s ordförande Curt Persson.

PRO har tillsammans med övriga pensionärsorganisationer tagit fram en rad rapporter som visar att det viktigaste är att göra inkomstpensionssystemet stabilt så att bromsen inte slår till.

- Ett stabilt system gynnar både dagens och morgondagens pensionärer. Vi har alltid slagit vakt om våra barn och barnbarn, sa Curt Persson.

I SVT Agenda debatterade Curt Persson med Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius. Hon menade att premiepensionssystemet är det enda som är säkert för morgondagens pensionärer. Curt Persson höll inte med henne om det.

- Vi tror inte att börsutvecklingen framöver skulle bli så mycket bättre. Den utveckling som premiepensionssystemet har haft hittills talar inte för att det är ett långsiktigt bra system.

Curt Persson välkomnade till sist fortsatta diskussioner med de partipolitiska ungdomsförbunden framöver.

- Det vore bra om vi satte oss ner och pratade igenom det här och kom fram till lösningar, sa Curt Persson.  

 

Ta del av PRO:s rapporter och förslag för att göra pensionssystemet stabilt.

Se hela debatten i SVT Agenda där PRO:s ordförande Curt Persson debatterade med Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius. 

Text: Rosmarie Sundström

Dela den här artikeln:

Kommentera artikeln

Kommentarer

Den här artikeln har inga kommentarer än.