Meny

VINNARE

Träffa några av våra vinnare

Birger vann en miljon
1 000 000 kr

"Jag är så lycklig!"

 Det höll på att inte bli någon vinst för Birger, som prenumererar på skraplotter från Trippelskrapet. Utan att veta om vilken rikedom som dolde sig bakom skrapmassan tappade han bort de oskrapade lotterna – två gånger!

– Jag håller på att flytta och det är kartonger och papper överallt. Jag flyttade undan lotterna och plötsligt var de borta! När jag hittade dem igen la jag dem bland lite viktiga papper men på något sätt försvann de igen.

När de dök upp en tredje gång passade han på att skrapa dem – och därefter var han väldigt noga med att hålla koll på framförallt en av lotterna. På den stod summan 1 000 000 kronor tre gånger.

– Jag räknade nog att det var tre stycken minst en miljon gånger också! Säger Birger med ett skratt.

Pengarna kommer väl till pass för den pensionerade busschauffören Birger.

– Jag håller på att bygga en stuga, men bygget har dragit ut på tiden på grund av att min hustru gick bort och att jag har haft hälsoproblem. Men nu kan jag ta in hjälp för att få den helt klar! Sen får vi se om det räcker till något mer. 

Bernhards fru skrapade fram den otroliga summan
1 000 000 kr

Storvinst gick till Bernhard

En gång i månaden dimper det ner åtta trippelskrapslotter till Bernhard i Trelleborg som han och hans fru skrapar tillsammans. Men just den här månaden skulle det bli lite mer än 25 kronor och en ny lott.
- Min fru skrapade lotten, men vi trodde inte på vad vi såg. Vår son kom och vi räknade beloppen säkert 20 gånger!

Det är en väldigt glad Bernhard som öppnar dörren när Trippelskrapet hälsar på med blommor och fika. 
- Såna pengar har man ju aldrig haft, det är helt otroligt, skrattar han och tar emot sin stora vinstcheck.

Även om det bara var några veckor sedan som pengarna syntes på kontot har Bernhard full koll på vad han vill göra för vinsten.
- Nu vill vi köpa nya möbler! Vår säng är en gammal Ikea-säng som sett sina bästa år. Nu har vi råd att byta upp oss. I vardagsrummet ska vi också byta ut möblerna.

Han fortsätter prata om PRO.
- Jag har varit med i PRO länge och brukar gå till lokalen som finns här. Trippelskrapet gick jag med i för något år sedan - och det betalade sig snabbt!

Börja med att fylla i din e-postadress

Bertil skrapade fram en miljon
1 000 000 kr

Bertil skrapade fram 1 miljon!

Först köpte Bertil Cederholm en lott på träffen med sin förening, PRO Norr Eskilstuna, precis som han gjort vid varje möte de senaste 20 åren. Som vanligt väntade han med att skrapa lotten tills han kom hem. Det visade sig då att han vunnit en ny lott. Men när han skulle ösa in den på nästa PRO-möte var lotterna slut, så han fick åka ner till Coop istället.
– Jag tog med mig lotten hem, och när jag skrapat fram två miljonsymboler la jag undan lotten en stund.
Bertil brukar nämligen göra så. Dra ut lite på det hela, för spänningens skull. Och nog blev det spännande alltid. 
– Ja, jag blev nästan stum när jag skrapade fram den tredje, säger Bertil.
Han har aldrig vunnit någon större summa tidigare. 
– Nej, men det var väl lika bra att slå till stort på en gång, om man ändå skulle vinna, skrattar Bertil. Största delen av vinsten tänker Bertil, som är änkeman, skänka till sin dotter och hennes barn. resten ska han lägga på en resa till Kreta.
 – Jag läste om en medlemsresa dit i PROpensionären, och det verkade trevligt. Trots att han nu kammade hem miljonvinsten och rent statistiskt inte har lika stor chans att vinna stort igen så tänker han fortsätta att köpa lotter.
 – Om man inte satsar så kan man ju inte heller vinna. Det är bara att köra hårt, säger Bertil.

Gösta fick en tidig julklapp
1 000 000 kr

Gösta fick en tidig julklapp som heter duga

Den 16 december 2014 fick Gösta Ekedahl, 75 år, en för tidig julklapp som hette duga. Han som aldrig vunnit mer än 500 kronor någon gång tidigare skrapade hem en miljon kronor! Det skedde i samband med att PRO Hemse anordnade sitt årliga julbord.
– Jag kan inte säga att jag är särskilt aktiv i föreningen, men jag brukar dyka upp till påsk- och julbordet, berättar Gösta och skrattar, men förklarar också att inaktiviteten beror på att han har svårt att sitta när mötena drar ut på tiden.

Hur som helst – julbordet kostade 100 kr. I den summan ingick en Trippelskraplott. Gösta skrapade.
– Det blev ingenting på den. Efter maten gick de runt och sålde ytterligare Trippelskraplotter. Okej, sa jag, jag tar väl en till.

Den här gången blev det något. En miljon! Vad känner man i det ögonblicket? Vad tänker man?
– Jag tänkte inte, jag kände inget, jag var helt lugn. Reaktionen kom senare. Jag kan säga att det blev en nästan sömnlös natt med funderingar på vad man borde göra med pengarna och kom väl fram till vissa saker.

Berätta!
– Jag har en gammal bil som jag tänker byta ut mot en ny. Och eftersom jag haft åtta Oplar tidigare, så får det bli en nionde, som väl blir den sista. Jo, man är märkestrogen, en stamkund kan man säga.