Terminsstart i Solna & Gysinge

Skolans klass i svenska med över 20 asylsökande från Eritrea, Syrien, Afganistan, Irak, Nigeria och Turkiet träffar kursdeltagare från PRO-kursen "Nyvalda förtroendevalda". Skolans klass i svenska med över 20 asylsökande från Eritrea, Syrien, Afganistan, Irak, Nigeria och Turkiet träffar kursdeltagare från PRO-kursen "Nyvalda förtroendevalda".

Nu är vårterminen i full gång vid skolorna i Solna och Gysinge. Över 160 kursdeltagare går första veckans kurser. I Gysinge träffar PRO:arna asylungdomar, i Solna läser man om "meningen med livet".

2017-02-01  

Vårterminen är igång i Solna och Gysinge

Vårterminen har startat vid PRO:s folkhögskola i Solna och Gysinge:

Över 160 kursdeltagare går i första veckans kurser. I Solna har året inletts med kurser i konst och musik och "meningen med livet". En annan kurs heter "Från huvudstaden till landet". Och så SNOK förstås, kursen som är ute på strövtåg och vandringar Stockholm runt. Summa 100 personer vid PRO:s folkhögskola i Solna.

Och i Gysinge har 2017 börjat för 60 kursdeltagare med en datakurs och en PRO-kurs för nyvalda förtroendevalda ute i distrikten. Nystart är det också för skolans klass i svenska med över 20 asylsökande från Eritrea, Syrien, Afganistan, Irak, Nigeria och Turkiet, de flesta ungdomar i 20-årsåldern. På schemat förutom svenska och historia står datakunskap, hantverk, friskvårdsträning och dans. Och kontakt med PRO-grupper på skolan där kurskamraterna från olika länder och i olika åldrar träffas och pratar och blir Facebook-vänner och byter adresser - och dricker kaffe!

Kurskamraterna från olika länder och i olika åldrar träffas och pratar.  Kurskamraterna från olika länder och i olika åldrar träffas och pratar.

Kurskamraterna från olika länder och i olika åldrar träffas och pratar och blir Facebook-vänner och byter adresser - och dricker kaffe!

Dela den här artikeln: