A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Sjöriket

ett nytt vackert smeknamn på vår fantastiska hembygd

 

Motionsdans.


   

Nästa Motionsdans blir 
Söndagen den 6 november, kl.1500.
Arkelstorps Folkets Hus.
Orients orkester spelar till dansen.
Samma låga entréavgift, endast 100:- kr.
Fika ingår som vanligt.
PRO- och SPF-medlemmar välkomna.
 
   

Bingo

 

   
 
Tisdagen den 29 November, 
då snurrar Bingohjulet igen.
Folkets Hus, Arkelstorp, kl. 1400.
Alla Välkomna!
Medtag egen fika!

 

Hallå där !!

Vi saknar Er som är yngre och föhållandevis nyblivna pensionärer på våra aktiviteter, det vi håller på med idag kanske är mest intressant för lite äldre personer med de krämpor och sådant som kommer med åren men vi uppmanar Er yngre och nya i det härliga PRO-gänget att komma med nya, friska ideer på trevliga saker som vi kan göra tillsammans inom föreningen och som bättre passar Er. t.ex.

Vart vill Ni resa ? Vill Ni prova ost och vin igen ?  Något annat spännande ?.............

Hör av Er!!


 Hur dags går bussen?      Vad blir det för väder?


Klicka på den blå texten så kommer Du till Skånetrafikens tidtabell Vånga-Kristianstad eller kolla vädret om Du vill veta var solen skiner idag

När vi får en ljus ide'

Att t.ex göra en studieresa till något intressant ställe eller någon annan trevlig aktivitet som vi kanske har fått tips om av någon medlem så annonseras detta här på första sidan. Övriga i förväg planerade resor inom föreningen presenteras i ett reseprogram som Ni hittar under fliken RESOR längst upp till höger på denna sidan.  

Nu är det dags att spela Bowling

I bowlinghallen på Näsby spelar vi varje måndag klockan 11.30 vi håller på till ungefär kl. 14.00 varje gång, höstsäsongen pågår fram till någonstans vid Luciatid i december. Det är mycket viktigt att Du som brukar vara med och spela anmäler om Du får förhinder att deltaga, gör detta till Marianne Hallenberg på telefon 0766-11 85 61.   

Välkommen till Hässleholm Seniorevent! 

(Klicka på rubriken för mer info)

Höstmöte den 8 November

Tisdagen den 8/11 klockan 14.00 kallar föreningen till höstmöte i Arkelstorps Folkets Hus detta är förutom årsmötet det viktigaste mötet under året därför ser vi gärna att så många såväl gamla som nya medlemmar som möjligt kommer. Det blir sedvanliga mötesförhandlingar med aktuella frågor, ekonomiredovisning samt viktiga spörsmål för föreningens verksamhet under 2017. Föreningen bjuder som vanligt på kaffe och kakor. Det finns lotterier med bra vinstchanser som det alltid brukar göra.
Vi kommer som underhållning att höra på ett föredrag med namnet: Kloka gubbar och gummor - folktro, läkekonst och magi. De botade sjukdomar, hittade bortsprungna djur eller stulna saker. De kunde även spå in i framtiden. Deras rötter finns att söka bakåt i tiden när denna typ av talang och kunskap var livsviktig och uppskattad i samhället. Dessa gåvor och lärdomar gick i arv i vissa släkter. Föredraget hålls av Stina Helmersson, journalist och författare samt Tommy Wire'n, musiker och biolog. 

Följ med på en intressant resa till Malmö

OBS !!   Begränsat antal platser, endast 15 st deltagare, först till kvarn gäller !!!!

Torsdagen den 24 november ordnar vi en resa till Malmö där ska vi att besöka en intressant utställning som heter Body Worlds Hälsa på Malmömässan. Vi kommer att resa med buss till Hyllie där Malmömässan ligger och för den som är mera shoppingsugen än nyfiken finns möjlighet att besöka det stora varuhuset Emporia som ligger alldeles intill. Vi planerar att äta på Jensens Böfhus som ligger i samma byggnad. Fikar gör var och en efter behag om man befinner sig på mässan eller i varuhuset. Efter besöket i Hyllie går färden tillbaka till Malmö City och sen promenerar vi de de sista metrarna till Västra Hamnen där vi klockan 16.00 skall göra ett studiebesök med guidning på Sveriges Television och titta på deras studios, kanske träffar vi på en och annan kändis som vi tidigare sett på TV (om dom inte har gått hem för dagen). SVT kräver av säkerhetsskäl namnet på samtliga deltagare senast 1 vecka före besöket.
Programmet ser ut ungefär såhär:
Avresa Arkelstorp kl 09.30
Lunch på Jensens Böfhus
Utställning Body World health alt. shopping på Emporia och fika på valfri plats.
Besök på SVT Malmö kl 16.00-18.00
Hemresa, tillbaka i Arkelstorp kl 20.00
Pris resa: 200:-/person
Pris entre' utställningen: 180:-/person
Skynda att anmäla ! Begränsat till 15 personer, senaste anmälan 14/11

Frågor om och anmälan till denna resa gör Du till Ylva på tel: 0708-971 725 eller e-mail: ylva.glimfelt@gmail.com eller Kerstin Jönsson 044-94085 / kerstin.bonslatt@telia.com 

(Klicka här om Du vill veta mera)    

  

Allt går i Cirklar......... 

Vi planerar att genomföra ett par mycket intressanta cirklar under våren 2017, den ena handlar t.ex. om Berlin och avslutas med en 4-dagars resa dit under Maj månad. Vi återkommer så småningom här på hemsidan med närmare detaljer.
Anmälan till och frågor angående föreningens cirklar görs till: Ylva Glimfelt 0708-97 17 25 eller ylva.glimfelt@gmail.com 

Dags att börja planera för julfesten !!

 
Tyttiz

Torsdagen den 8/12 inbjuder Oppmanna-Vånga PRO-förening alla medlemmar till traditionsenlig julfest i Arkelstorps Folkets Hus,  Festligheterna börjar klockan 17.00 och slutar när vi känner oss nöjda. Vi garanterar att inget kommer att saknas av delikatesser och sådant som hör hemma på ett ordentligt julbord. Föreningen subventionerar en del av kostnaden därför är det facila priset 120 kronor per person. Populära Tyttiz underhåller med musik, vi har lotterier med fina vinster m.m.

Anmälan till Bengt Sjöstedt tel:0708-79 15 09 eller via e-mail: bengans-567@hotmail.com eller Kerstin Jönsson tel:044-94085 eller via e-mail: kerstin.bonslatt@telia.com 

Du som gillar att sticka, koftor, vantar, halsdukar och allt annat som går att trolla fram med stickor och garn, du är välkommen  till vårt kreativa gäng som håller på med detta.   

Kanske är Du utan att veta om det en äkta korthaj och för Dig kan vi erbjuda att spela Canasta i glada kamraters lag.

Tänk efter om Du ändå inte har den där konstnärliga ådran som ligger vilande någonstans eller känner att det skulle vara spännande att spela lite kort då och då, ja det är kanske rent av tillräckligt att bara träffa kompisar och ha en trevlig pratstund och lite fika tillsammans.

 

 

  Uppdat. 2016-10-20/HB 

Aktuellt från Oppmanna-Vånga

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern