A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Sjöriket

Ett vackert smeknamn på vår fantastiska hembygd

 

Motionsdans.


   

Nästa Motionsdans blir 
Söndagen den 4 juni 2017, kl.1500.    
Arkelstorps Folkets Hus.
Gott & Blandat spelar till dansen.
OBS! Entréavgift,- Endast 100.-kr!
Fika ingår som vanligt.
PRO- och SPF-medlemmar välkomna.
 
   

Bingo

 

   
 
Tisdagen den 30 maj 2017
då snurrar Bingohjulet igen.
Folkets Hus, Arkelstorp, kl. 1400.
Alla Välkomna!
Ta med dig egen fika!       
   
   

Hallå där !!

Vi saknar Er som är yngre och föhållandevis nyblivna pensionärer på våra aktiviteter, det vi håller på med idag kanske är mest intressant för lite äldre personer, därför uppmanar vi Er yngre och nya i det härliga PRO-gänget att komma med nya, friska ideer på trevliga saker som vi kan göra tillsammans inom föreningen och som bättre passar Er. t.ex.
Vi vill gärna ha kontakt med någon medlem, gärna nybliven pensionär, som har hyfsad datorkunskap och som vill bidraga med sina kunskaper här på hemsidan.

Låt husbilen stå kvar i garaget och kom till oss istället vi vet att Ni kommer att trivas!!

Hör av Er!!  Ring 044-940 85 och prata med Kerstin.    Gör det redan idag!!!


  Vad blir det för väder?


Klicka på den blå texten så kan Du kolla vädret om Du vill veta var solen skiner idag

Årets boule-säsong börjar !

Onsdagen den 19 april klockan 14.00 börjar vi spela boule på banorna vid Folkets Hus i Arkelstorp.
Vi spelar sedan klockan 14.00 varje måndag och onsdag under våren/sommaren. I aktivitetskalendern finns tider inlagda fram till slutet av juni.
Det kommer senare ett tävlingsprogram som vi lägger in här på hemsidan men programmet är inte klart ännu så vi återkommer med detta.

Pärlor, luffarslöjd, canasta, stickning

Pärlorna slutar på måndag den 10 april och börjar igen den 4 september
Canasta, stickning, och luffarslöjd slutar den 20 april och börjar igen den 7 september  

 

Vingslag i natten, sista filmen i Sven Edvin Salje-serien

Vi kommer att torsdagen den 15 juni visa den sista filmen i serien baserade på Sven Edvin Saljes romaner,   Vingslag i natten.    Gerald och hans bror Elmer växer upp som sockenbarn ute på landet efter att deras far omkommit på havet och modern hamnat på mentalsjukhus. Gerald hamnar hos en bonde där han lär sig lantbruk och får också hjälpa kyrkvaktmästaren i kyrkan. Han förälskar sig i prästens dotter Ninni men hennes far vägrar ge sitt medgivande till att de två får gifta sig. Filmen som hade premiär 1953 spelades delvis in här i bygderna. Huvudrollen som Gerald spelas av Lars Ekborg
Filmen visas i Mjönäs Bygdegård den 15 juni med start kl. 14.00 Pris 150 kr inkl fika i pausen. Frågor och synpunkter hänvisas till Ylva Glimfelt 0708-97 17 25. eller ylva.glimfelt@gmail.com

Trädgårdsresa till Österlen 

Den 13 juli som är en torsdag tänker vi göra en resa nere på Österlen och titta på några intressanta trädgårdar och lite annat. Avresa Vånga 08.50, Arkelstorp 09.00, Österslöv 09.10, Sommarlust 09.20.   
Det facila priset för denna heldag är 300:-  Inklusive mat och dricka !!!

De här platserana planerar vi att åka till:
Kungagraven, även benämnd Kiviksgraven eller Bredarör, är ett gravröse beläget i Kivik i Södra Mellby socken och Simrishamns kommun. Det är en gravplats från bronsåldern, som under historisk tid både förstörts delvis, plundrats och restaurerats till ett icke ursprungligt skick. I restaurerat skick mäter graven cirka 75 meter i diameter och är 3,5 meter hög. Den kan antas vara en av Skandinaviens största gravar från den äldre bronsåldern (cirka 1700–1100 f.Kr.). Graven innehåller en kista som är 3,25 meter lång och ca en dryg meter bred. Bredarör, som graven kallas i folkmun, är känd för sina hällbilder som återfinns på 8 av 10 stenar i gravens hällkista. Det är inte känt vem, eller vilka, som en gång begravts här. Graven fungerade länge som stenbrott för lokalbefolkningen. Omkring 1750 hade man genom stentäkten tagit sig så långt ned i röset att gravkistan i dess centrum påträffades.

Efter denna djupdykning i historiens mörker åker vi  vidare till Äpplets hus som är ett kunskapshus med äpplet i centrum, i restaurangen som finns där kan vi äta lunch och kanske handla lite sylt och saft eller annat gott som dom har att sälja i deras musteributik. För de som vill sträcka lite extra på benen finns den mycket speciella lilla skogen med många planterade sydeuropeiska trädslag, det finns fina gångstigar där och en känsla av att det inte är Hanöbukten man ser utan snarare Medelhavet. När vi är klara med både lunch och handlande åker vi vidare till Svabesholms kungsgård där vi besöker tädgården med inspiration från England, vi kan samtidigt handla växter i deras plantskola som bl.a. erbjuder olika engelska rosor, perenner och annat till trädgården, här passar vi också att dricka eftermiddagskaffe med scones,  (eller om vi skall fortsätta att hålla den engelska stilen så blir det väl afternoon tea). Hemfärd klockan 16.30  

Anmälan till Ylva Glimfelt senast den 24 juni. 0708-971725 eller ylva.glimfelt@gmail.com
Betalning senast den 5 juli. Bankgiro 5475 - 7117
     

Hässleholms modelljärnväg, halvdagsresa. 

Någon gång i september planerar vi att åka och besöka Hässleholms modelljärnväg och när vi har beundrat allt arbete som man lagt ner för att skapa detta miniatyrlandskap åker vi vidare till Bjärnums fornminnesförening och besöker deras museum som har stora samlingar av föremål från våra bygder.

Vi återkommer med info "när vi vet bättre", resan är tänkt att ta halva dagen.  

Frågor, synpunkter och anmälan till: Ylva Glimfelt 0708-97 17 25 eller ylva.glimfelt@gmail.com 

Dagsresa till populära Burg i Tyskland

Onsdagen den 13 september reser vi med buss till Nielsens Discount i Burg i Tyskland.
Priser: vid 35 deltagare 500 kr, lastning 100 kg per person. Vid 40 deltagare 450 kr, lastning 75 kg per person. Bussvärdinna finns med på resan. Frukoststopp vid Karlslunde i Danmark, Servering ombord på bussen till humana priser. För de som så önskar bokas bord på restaurang i Burg. Beställning görs på bussen. Tider enligt följande: Avresa Vånga 05.00, Arkelstorp 05.10, Österslöv 05.20, Sommarlust 05.30.
09.15 - 10.00 färjetur Rödby - Puttgarden.
Shopping 2 timmar på Nielsen Discount i Burg. Mat inne i staden Burg efter shoppingen för de som tidigare bokade bord ombord på bussen.
Ring till Kerstin Jönsson 044- 940 85  eller maila kerstin.bonnslatt@telia.com och boka plats så att Du inte missar denna trevliga resa 

 

Aktuellt från Oppmanna-Vånga

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern