A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Sjöriket

Ett vackert smeknamn på vår fantastiska hembygd

 

Motionsdans.


   

Nästa Motionsdans blir 
Söndagen den 2 april 2017, kl.1500.    
Arkelstorps Folkets Hus.
Liljas orkester spelar till dansen.
OBS! Entréavgift,- Endast 100.-kr!
Fika ingår som vanligt.
PRO- och SPF-medlemmar välkomna.
 
   

Bingo

 

   
 
Tisdagen den 25 april 2017 OBS !!
då snurrar Bingohjulet igen.
Folkets Hus, Arkelstorp, kl. 1400.
Alla Välkomna!
Medtag egen fika!       
   
   

Hallå där !!

Vi saknar Er som är yngre och föhållandevis nyblivna pensionärer på våra aktiviteter, det vi håller på med idag kanske är mest intressant för lite äldre personer, därför uppmanar vi Er yngre och nya i det härliga PRO-gänget att komma med nya, friska ideer på trevliga saker som vi kan göra tillsammans inom föreningen och som bättre passar Er. t.ex.
Vi vill gärna ha kontakt med någon medlem, gärna nybliven pensionär, som har hyfsad datorkunskap och som vill bidraga med sina kunskaper här på hemsidan.

Låt husbilen stå kvar i garaget och kom till oss istället vi vet att Ni kommer att trivas!!

Hör av Er!!  Ring 044-940 85 och prata med Kerstin.    Gör det redan idag!!!


  Vad blir det för väder?


Klicka på den blå texten så kan Du kolla vädret om Du vill veta var solen skiner idag

Medlemsmöte och 55-årsjubileum

Onsdagen den 12 april firar vi föreningens 55-årsjubileum och har samtidigt medlemsmöte, det hela startar kl. 14.00. Vi bjuder på lätt förtäring och vill att Du som tänker komma till mötet senast den 5 april ringer till Kerstin på tel. 044-940 85 eller mailar kerstin.bonnslatt@telia.com och meddelar detta, för att vi skall veta hur mycket vi skall laga till. Glöm inte detta för då kanske käket tar slut, man vet ju aldrig när gästerna fick mat senast och det är inte meningen att vi skall gå hem hungriga. Underhållning av Stefan Nilsson från Sölvesborg. Han sjunger Elvis, country och dansbandslåtar.

Årets boule-säsong börjar !

Onsdagen den 19 april klockan 14.00 börjar vi spela boule på banorna vid Folkets Hus i Arkelstorp.
Vi spelar sedan klockan 14.00 varje måndag och onsdag under våren/sommaren.
Det kommer senare ett tävlingsprogram som vi lägger in här på hemsidan men programmet är inte klart ännu så vi återkommer med detta.

Ut i det blå, vår trevliga försommarresa

Tisdagen den 18 maj går den av stapeln årets resa ut i det blå !!
Tider enligt följande: Avresa Vånga 07.00, Arkelstorp 07.10, Österslöv 07.20, Sommarlust Kristianstad 07.35. 
Vi beräknar att vara åter i hembygden vid 17.00-tiden.
Pris 545 kronor per person vid minst 45 deltagare.
I priset ingår: Bussresa, förmiddagskaffe med smörgås, lunchbuffe inkl. dryck, kaffe, eftermiddagskaffe med hel fralla och liten kaka samt besök och entree'r.
SISTA ANMÄLNINGSDAG 20/4 --------SISTA INBETALNINGSDAG 30/4
Man vet ju aldrig var man i världen hamnar på denna resan så ta med Dig leg. så att Du inte fastnar i utlandet..................
Ring och anmäl Dig hos Kerstin Jönsson tel. 044 - 940 85   eller maila kerstin.bonnslatt@telia.com gör det redan nu så att Du inte missar det, för det vore ju tråkigt !

Vingslag i natten, sista filmen i Sven Edvin Salje-serien

Vi kommer att torsdagen den 15 juni visa den sista filmen i serien baserade på Sven Edvin Saljes romaner,   Vingslag i natten.    Gerald och hans bror Elmer växer upp som sockenbarn ute på landet efter att deras far omkommit på havet och modern hamnat på mentalsjukhus. Gerald hamnar hos en bonde där han lär sig lantbruk och får också hjälpa kyrkvaktmästaren i kyrkan. Han förälskar sig i prästens dotter Ninni men hennes far vägrar ge sitt medgivande till att de två får gifta sig. Filmen som hade premiär 1953 spelades delvis in här i bygderna. Huvudrollen som Gerald spelas av Lars Ekborg
Filmen visas i Mjönäs Bygdegård den 15 juni med start kl. 14.00 Pris 150 kr inkl fika i pausen. Frågor och synpunkter hänvisas till Ylva Glimfelt 0708-97 17 25. eller ylva.glimfelt@gmail.com

Trädgårdsresa till Österlen 

Den 13 juli som är en torsdag tänker vi göra en resa nere på Österlen och titta på några intressanta trädgårdar och lite annat.

Ett par av platsena vi skulle besöka har visat sig inte vara öppna för allmänheten men när alla detaljer om resan är klara återkommer vi med vidare information. De här platserana tänkte vi åka till: Kungagraven i Kivik, Ulriksdals trädgård, Äpplets hus där kan vi äta lunch och kanske handla lite sylt och saft eller annat gott som dom säljer. Sedan åker vi vidare till Svabesholms kungsgård där vi besöker den Engelska trädgården, efter detta besöker vi Mandelmanns trädgård i Rörum där vi dricker eftermiddagskaffe, någon närmare presentation av Mandelmanns behövs väl inte efter deras program i TV4 under vintern. Avresa Vånga 08.30, Arkelstorp 08.40, Österslöv 08.50, Sommarlust 09.00. Men som sagt, ett par av utflyktsmålen är inte öppna för allmänheten så vi måste ändra programmet och återkommer när vi vet mer!! Har Du frågor eller Synpunkter, kontakta Ylva Glimfelt 0708-971725 eller ylva.glimfelt@gmail.com     

Hässleholms modelljärnväg, halvdagsresa. 

Någon gång i september planerar vi att åka och besöka Hässleholms modelljärnväg och när vi har beundrat allt arbete som man lagt ner för att skapa detta miniatyrlandskap åker vi vidare till Bjärnums fornminnesförening och besöker deras museum som har stora samlingar av föremål från våra bygder. Vi återkommer med avgångstider så småningom, resan är tänkt att ta halva dagen.  Frågor och anmälan till: Ylva Glimfelt 0708-97 17 25 eller ylva.glimfelt@gmail.com 

Dagsresa till populära Burg i Tyskland

Onsdagen den 13 september reser vi med buss till Nielsens Discount i Burg i Tyskland.
Priser: vid 35 deltagare 500 kr, lastning 100 kg per person. Vid 40 deltagare 450 kr, lastning 75 kg per person. Bussvärdinna finns med på resan. Frukoststopp vid Karlslunde i Danmark, Servering ombord på bussen till humana priser. För de som så önskar bokas bord på restaurang i Burg. Beställning görs på bussen. Tider enligt följande: Avresa Vånga 05.00, Arkelstorp 05.10, Österslöv 05.20, Sommarlust 05.30.
09.15 - 10.00 färjetur Rödby - Puttgarden.
Shopping 2 timmar på Nielsen Discount i Burg. Mat inne i staden Burg efter shoppingen för de som tidigare bokade bord ombord på bussen.
Ring till Kerstin Jönsson 044- 940 85  eller maila kerstin.bonnslatt@telia.com och boka plats så att Du inte missar denna trevliga resa 

Allt går i Cirklar......... 

Onsdagen den 1 mars klockan 10.00 startar vårens intressanta studiecirkel Res och Lär Berlin, vi träffas 5 gånger på Tollaregården och varje gång på en onsdag. Cirkeln avslutas med en 4-dagars resa till Berlin, avresedatum är torsdagen den 4 maj. Pris för resan: 3395 kronor per person.  PS/ Det går att följa med på resan även om Du inte varit deltagare i cirkeln och det är inte obligatoriskt att följa med på resan om Du varit med i cirkeln, det finns alltså valmöjligheter.
Anmälan till och frågor angående föreningens cirklar görs till: Ylva Glimfelt 0708-97 17 25 eller ylva.glimfelt@gmail.com 

Du vet väl om att PRO Oppmanna-Vånga har aktiviteter för Dig

Du som gillar att sticka, koftor, vantar, halsdukar och allt annat som går att trolla fram med stickor och garn, du är välkommen  till vårt kreativa gäng som håller på med detta härliga skapande.   

Kanske är Du utan att veta om det en äkta korthaj och för Dig kan vi erbjuda att spela Canasta i glada kamraters lag.

Tänk efter om Du ändå inte har den där konstnärliga ådran som ligger vilande någonstans eller känner att det skulle vara spännande att spela lite kort då och då, ja det är kanske rent av tillräckligt att bara träffa kompisar och ha en trevlig pratstund och lite fika tillsammans.

 

 

  Uppdat. 

Aktuellt från Oppmanna-Vånga

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern