A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkomna till PRO Jämjö.

Vi är ca. 240 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.

Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två  Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

 

Har du några frågor maila föreningen på projamjo@gmail.com

eller använd  länken nedan för att bli medlem. 

http://www.pro.se/Bli--medlem/Bli-medlem/

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nyhet

Nu kan ni som är intresserade, släktforska vid Jämjö Bibliotek.

 

                                      ========= 

                                Årsmöte

PRO Jämjö har haft årsmöte den 8 februari. Mötet inleddes med en parentation över 2017 års avlidna medlemmar. Tjänstgörande präst vid parentationen var Anders Olsson. Två kända psalmer sjöngs till Göran Karlssons dragspelsmusik och ljus tändes för de avlidna. Därefter serverades det kaffe, smörgås och semla. Göran Karlsson spelade sedan ytterligare några kända melodier. Därefter följde årsmötet enligt dagordning. Att leda detta utsågs Roland Karlsson från Torhamn. Till ny ordförande valdes Vivi-Ann Pettersson Jämjö, till sekreterare Vivi-Ann Fredriksson och till studieorganisatör Birgitta Ljunggren.

Avgående ordförande Bo Johansson avtackades med blommor. 

Föreningen, som har 221 medlemmar bedriver en omfattande kurs- och cirkelverksamhet i Jämjö Folkets hus med Birgitta Ljunggren som studieorganisatör samt månadsträffar enligt fastlagt program.

                                                 ===============

                                  Nyårsfest   

  

PRO Jämjö hade den 11 jan 2018 nyårsfest i Jämjö folkets hus. 63 medlemmar mötte upp till en trevlig eftermiddag. Bland dessa var 2017 års jubilarer. De hyllades med sång och en röd ros. Den äldste var Nils-Gunnar Palme, som om några dagar fyller 96 år. Han var glad och pigg som vanligt. Matlaget hade lagat en väldigt god laxmiddag med glass som efterrätt. Senare blev det kaffe och tårta. Underhållare på festen var duon BG o JB. De är duktiga musiker och sångare och genomförde underhållningen som en frågelek. Festen anordnades i samråd med ABF. Nästa månadsmöte blir den 8 februari klockan 14.00 och är föreningens årsmöte.

                

 

Gott Nytt År.

Alla önskas ett Gott Nytt År 2018.

Välkomna på nya årets verksamhet hos PRO Jämjö.

                                                                                               Foto Lars-Erik

                                              ==============

 Lucia och Julmarknad

PRO Jämjö i samarbete med ABF hade den 14 december luciafest i Jämjö Folkets hus. Det hela började med en liten julmarknad. Därefter kom Staffan Appelqvist med Jändelskolans Lucia samt ett 40-tal tärnor. Till gitarrmusik sjöng de traditionella jul - och adventssånger. De spred ljus och värme i vintermörkret. 94 medlemmar deltog, vilket visar att lucia är en av årets höjdpunkter. Det serverades risalamalta med saftsås och en skinksmörgås som Ann-Maris matlag gjort iordning. Senare blev det kaffe och lussekatt. Ordföranden gav en kort information om nästa års verksamhet. Alla erhöll en armreflex som sponsrats av Karlskrona kommun. Dagen avslutasdes med dragning i lotterierna. Ordförande tackade och önskade alla en riktigt God Jul.

 

Julstämning och nöjd ordförande.                              Foto Lars-Erik

                                     =====================

 

Månadsmöte 9 november.

PRO Jämjö har 11 november i samarbete med ABF haft ett medlemsmöte i Jämjö Folkes hus.

68 medlemmar kom till detta mötet. Efter att ordförande Vivi-Ann Pettersson hälsat välkommen blev det underhållning av Bo Göran Svensson, som sjöng och spelade gitarr.

Efter kaffet informerade Annette Sandström om veterankraft, som är ett företag som hjälper till på en mängd olika områden som t.ex. städning, trädgårdsarbete, målning m.m. till en billig kostnad där Rut och Rot ingår. Därefter fortsatte mötet med fastställande om budget 2018. En ny medlem hälsades välkommen. Nästa möte blir den 14 dec. Då kommer Jändelskolans lucia. Det blir även en liten julmarknad, som börjar kl. 12.00

Dagens underhållare Bo Göran Svensson från Hörja utanför Hässleholm. Foto L-E Ragnarsson

                                               ============

Månadsmöte 12 oktober.

PRO Jämjö hade den 12 oktober medlemsmöte i Jämjö Folkets hus, ett samarbete med ABF. Ordförande Vivi-Ann Pettersson hälsade alla välkomna och då särskilt "Däkorna" och deras musiker. De sjöng gamla fina visor. Verkligen uppskattat inslag i mötet. Sen blev det kaffe och en god smörgås med lite olika pålägg på samt kaka. Därefter kom det egentliga mötet med rapporter om ekonomi, studier och resor m.m. Två nya medlemmar hälsades välkomna. Verksamhets- och studieprogram för år 2018 delades ut. Innan lotteri och mötets avslutning framhöll friskvårdsledaren vikten av att röra på sig. Det är bästa medicinen för oss äldre. I PRO finns möjlighet att delta i gymnastik, vandringar, boule och mattcurling.

                                                    =============

Månadsmöte 14 september.

PRO Jämjö har i samarbete med ABF haft ett medlemsmöte för 72 medlemmar i Jämjö Folkets hus. Dagens tema, vi bär hatt. Vice ordförande Lars-Erik Ragnarsson hälsade alla välkomna och speciellt 2 nya medlemmar. Underhållare var Finlirarna, som sjöng och spelade gamla godbitar. Lailas lag skötte serveringen, som bestod av smörgåsar och fylld mandelmussla. Bo Johansson har lämnat sitt uppdrag som ordförande. Till ny ordförande fram till årsmötet i februari 2020 valdes därför Vivi-Ann Pettersson. Till mötesvärdinna valdes Birgitta Englund.

Studier och aktiviteter börjar vecka 38. Boulen, som pågått hela sommaren fortsätter den 19/9 vid Rosenholm. Nästa medlemsmöte blir den 12/10.

Ny glad ordförande  Vivi och mötesvärdinna Birgitta.             Foto L-E Ragnarsson

Lyssnar på goa bitar med "Finlirarna".                        Foto Lars-Erik Ranarsson

       

 

                         Cirkel "Försök inte Lura Mig"

De flesta människor är snälla ärliga och trevliga men det finns även sådana som försöker lura oss. PRO Jämjö har haft en 3-dagarskurs som hette Försök inte lura mig. Den genomfördes i samarbete med ABF. Ledare var f.d. polisman Lars-Erik Ragnarsson. Till sin hjälp hade han Nils-Gunnar Ljunggren och Tommy Abrahamsson. 30 personer deltog. Ämnena var 1 Var på Din vakt. 2 Ditt hem är Din borg. 3 Syna bluffen. Det vi fick lära oss var att aldrig lämna ifrån sig bankkortet eller uppge koden. Kolla så att ingen står för nära när man slår sin kod i affär eller bankomat. Aldrig släppa in okända personer i sitt hem. Använd inte ordet ja om man blir uppringd av en telefonförsäljare. Ring aldrig tillbaka om samtalet kommer från utländskt telefonnummer. Lägg på luren om någon okänd vill ha information eller sälja något. Ring polisen om Du misstänker brott.

                                           

                                           =================

Webbansvarig

Lars-Erik Ragnarsson        

                 

Aktuellt från Jämjö

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks