A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkomna till PRO Jämjö.

Vi är ca. 240 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.

Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två  Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

 

Har du några frågor maila föreningen på projamjo@gmail.com

eller använd  länken nedan för att bli medlem. 

http://www.pro.se/Bli--medlem/Bli-medlem/

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Nyhet

Nu kan ni som är intresserade, släktforska vid Jämjö Bibliotek.

                                      ========= 

Grillfest 8 juni.

Den 8 juni hade PRO Jämjö i samarbete med ABF en grillfest i Folkets Hus där 66 medlemmar deltog. På grund av lite osäkerhet med vädret blev festen inomhus utom tipsrundan, vilken var upplagd av Ann-Marie Hansson. Det gällde att man läst dagstidningarna noga, ty frågorna var hämtade från olika tidningsartiklar. Ronny Carlsson var dagens grillmästare. Till sin hjälp hade han Tommy Abrahamsson. Ann-Christin Jonasson hade gjort iordning 2 hemliga lådor, som lottades ut. Innehållet hade hon skänkt. Eva och Claes spelade upp till dans. De som var intresserade tog chansen till en svängom. Det serverades också kaffe med bulle och kaka. Vi önskar våra medlemmar en skön sommar. Den 14 september blir höstens första månadsträff. Vi börjar cirklar och kurser vecka 38.

                                       ==============

Månadsmöte 11 maj           

I samarbete med ABF hade PRO Jämjö medlemsmöte 11 maj. Alla tänkte sig nog ett vanligt medlemsmöte, men det blev en fest, ty Ånn-Marie Hanssons arbetslag överraskade oss med köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, ägg och sill m.m. Underhållning blev det också förstås. Denna gång var det duon Mats Eurenius och Lars-Erik Andersson som underhöll iklädda sjömansskjortor. Föreningen hade också glädjen att hälsa 3 nya medlemmar välkomna. Ett önskemål till septembermötet var att de som ville skulle kläda sig i hatt. Innan lottdragningen blev det kaffe och kaka. Som avslutning tackade ordförande Bo Johansson för en trevlig eftermiddag

                                    ==================        

Mannekänguppvisning

PRO Jämjö hade den 13 april i samarbete med ABF medlemsmöte med mannekänguppvisning. Det var kläder från Kerstins Klädbod i Rävsmåla som visades. Solveig visade jättefina egenhändigt tillverkade smycken. Mannekängerna var Laila, Birgitta, Vivi och Yvonne. Efter klädvisningen smakade det gott med kaffe, goda smörgåsar och påskbakelse. Efter kaffet visade Stig Nyman och Lars-Erik Ragnarsson bilder från vintern 2017. En ny medlem hälsades välkommen. Före avslutningen var det lotteridragning. Ordförande Bosse tackade alla för en fin dag. Efter mötet kunde man köpa både kläder och smycken.

Kerstin, Solveig och dagens mannekänger.                Foto. Lars-Erik Ragnarsson

                                         =================

                         Cirkel "Försök inte Lura Mig"

De flesta människor är snälla ärliga och trevliga men det finns även sådana som försöker lura oss. PRO Jämjö har haft en 3-dagarskurs som hette Försök inte lura mig. Den genomfördes i samarbete med ABF. Ledare var f.d. polisman Lars-Erik Ragnarsson. Till sin hjälp hade han Nils-Gunnar Ljunggren och Tommy Abrahamsson. 30 personer deltog. Ämnena var 1 Var på Din vakt. 2 Ditt hem är Din borg. 3 Syna bluffen. Det vi fick lära oss var att aldrig lämna ifrån sig bankkortet eller uppge koden. Kolla så att ingen står för nära när man slår sin kod i affär eller bankomat. Aldrig släppa in okända personer i sitt hem. Använd inte ordet ja om man blir uppringd av en telefonförsäljare. Ring aldrig tillbaka om samtalet kommer från utländskt telefonnummer. Lägg på luren om någon okänd vill ha information eller sälja något. Ring polisen om Du misstänker brott.

                                            ==============         

                       Kroppkakefest

PRO Jämjö hade den 9 mars i samarbete med ABF medlemsmöte i Jämjö Folkets hus med kroppkakefest. Duktiga medlemmar hade kokat dessa väldigt goda kroppkakor. Från apoteket kom sedan Inger Wandås och Mats Josefsson. De informerade om läkemedel. Frågan kom då upp om varför apoteket byter ut läkemedel, vilket gör att äldre känner sig vilsna. Samma läkemedel kan ha olika namn, färg och form.  Det är lätt att förväxla dessa och kanske ta en överdos. Det handlar om månadens vara och att apoteket måste sälja det billigaste. Med andra ord en konkurrens mellan olika företag. Men vi äldre betalar gärna någon krona mer för att få det doktorn har skrivit ut. Medlemmarna fick också en info. om ekonomi, cirklar och boule. Sist blev det lotteridragning och ett tack från ordförande Bo Johansson. 

  Mats Josefsson informerar o läkemedel.                           Foto Lars-Erik                                               

                                          ===============

                            Årsmöte 2017

PRO Jämjö hade den 9 februari årsmöte i Jämjö Folkets hus. Ett 50-tal medlemmar kom till mötet denna snöiga vinterdag. Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna. En parentation ledd av Kyrkoherde Patrik Magnusson hölls över 7 medlemmar som avlidit under år 2016. Ljus tändes för var och en av dem samt en tyst minut. Till Göran Karlssons dragspelsmusik sjöng Patrik 3 sånger samt hade en kort betraktelse.

Därefter bjöd föreningen på kaffe och semlor. Under kaffet spelade Göran Karlsson på sitt dragspel. Efter kaffet genomfördes årsmötet. Roland Karlsson från Torhamn valdes till mötets ordförande och Vivi-Ann Fredriksson till sekreterare. Verksamhetsberättelse, resultat ekonomi och revisionsberättelse lästes upp. Val enligt valberedningens förslag genomfördes. Bertil Hansson hade undanbett sig omval till styrelsen och som tack för sitt arbete fick han en blombukett. Innan lotteridragning och mötets avslutning behandlades även en rad övriga frågor. Mötet hölls i samarbete med ABF.

Dagens gäst Kyrkoherde Patrik Magnusson, vår ordförande och Göran Karlsson. Foto Lars-Erik

 

Kaffestund. God semla.                                           Foto Lars-Erik

Dagen gästordförande Roland Karlsson och sekreterare Vivi-Ann Fredriksson. Foto Lars-Erik 

I förgrunden vår nyvalada sekreterare Vivi-Ann Fredriksson och hnnes bordgranne vår tidigare ordförande Kjell Nilsson. Foto Lars-Erik

 

                                        ===================

                            Nyårsfest 2017.

PRO Jämjö hade de 12 januari i samarbete med ABF haft en nyårsfest i Jämjö Folkets Hus.  73 medlemmar hade anmält sig till festen. 21 av dessa var 2016 års jubilarer. De grattades med blomma och sång. Det serverades god mat, efterrätt, kaffe, mandelmussla och en annan god kaka. Det var arbetslaget med Ann-Christin Jonasson i spetsen som jobbat för att vi andra skulle äta gott och få en trevlig eftermiddag tillsammans. Gruppen Fyra skägg underhöll med sång och musik. Blomlotteri gav många glada vinnare. Ordförande Bo Johansson tackade alla för en fin nyårsfest.

 

Jubilarer året 2016                                                 Foto Dan Persson

                                          ================

                             

 

 

 

Webbansvarig

Lars-Erik Ragnarsson                             

Aktuellt från Jämjö

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks